Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

05/12/01 Prins van Oranje en Máxima Zorreguieta op kennismakingsbezoek bij de Raad van State

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje en mevrouw Máxima Zorreguieta bezoeken op woensdag 5 december de Raad van State in Den Haag. Het bezoek is een eerste kennismaking van Máxima Zorreguieta met de leden van de Raad.

De Prins van Oranje heeft sinds zijn 18e jaar zitting in de Raad. Máxima Zorreguieta zal, nadat zij in het huwelijk is getreden met de Prins van Oranje, zitting worden verleend in de Raad, zoals ook in 1966 Prins Claus zitting is verleend. Hare Majesteit de Koningin is voorzitter van de Raad. De dagelijkse leiding berust bij de Vice-President, mr. H.D. Tjeenk Willink.

De Prins van Oranje en mevrouw Zorreguieta zullen tijdens hun bezoek uitleg krijgen over de werkzaamheden van de Raad. De Raad van State adviseert regering en parlement over wetgeving en spreekt in hoogste instantie recht in geschillen tussen burgers en overheid. Aan de hand van enkele concrete voorbeelden zullen deze twee taken van de Raad verduidelijkt worden. Daarna zullen de Prins en zijn verloofde kennis maken met de leden van de Raad en de staatsraden in buitengewone dienst.