Stichting Het Klaverblad Zeeland


PERSBERICHT: Werkgevers tot 31 december beter af

5 december 2001
WERGEVERS TOT 31 DECEMBER BETER AF MET PLAATSING ARBEIDSGEHANDICAPTE

Tot 31 december kunnen werkgevers die een arbeidsgehandicapte in dienst nemen gebruik maken van de huidige subsidieregeling. Per 1 januari zal de regeling wijzigen en hoewel nog niet precies duidelijk is wat de veranderingen zullen zijn staat wel vast dat de werkgevers er niet op vooruit gaan. Dit heeft ook gevolgen voor de arbeidsgehandicapten die een plaats zoeken op de arbeidsmarkt. Het Klaverblad voert momenteel samen met KLIQ een project uit met als doel tot 1 april 2002 vijftig mensen extra te plaatsen bij bedrijven in het Midden en Kleinbedrijf met max. 20 werknemers.

Werkgevers kunnen nu nog voordeel halen!
Werkgevers die op korte termijn nog vacatures te vervullen hebben kunnen nog gebruik maken van de gunstige subsidieregeling via de wet REA.
Er is een ruim aanbod van mensen met een arbeidshandicap, die graag weer aan het werk gaan en mogelijk in uw bedrijf passen.

De subsidieregeling voorziet in een plaatsingsbudget van F. 24.000,-- verdeeld over 3 jaar. Voor het eerste jaar is er F 12.000,-- beschikbaar.
Bovendien bevat de regeling nog bepalingen, die financiële risico's afdekken bij het in dienst nemen van een arbeidsgehandicapte.

Vanaf 1 januari verdwijnt het plaatsingsbudget. Daarvoor in de plaats komt een vermindering van de afdracht van premies van WAO en WW van max. f. 4.800,-- per jaar, gedurende max. 3 jaar. Belangrijk minder dus dan de huidige wettelijke mogelijkheden.

Het project biedt deze categorie werkgevers ondersteuning bij de hele procedure van het opstellen van de vacature, de werving en selectie t/m de subsidie aanvraag. Na het afsluiten van een arbeidscontract volgt er nog een nazorg van 3 maanden.
Voor informatie kunt u bellen met Krijnie Hoek, KLIQ Employability. Tel. 0113-224224 / 06-53 86 48 99.

Aan de publicaties van Stichting Het Klaverblad Zeeland kunnen geen rechten worden ontleend.