Tie Holding NV

TIE LANCEERT INTEGRATOR SOFTWARE

J2EE Compliant Integration Suite oplossing voor integratie van interne en externe applicaties

woensdag, 5 december, 2001

Amsterdam

Het aan de Amsterdamse beurs genoteerde B2B eCommerce-softwarebedrijf TIE Holding N.V. ("TIE") heeft vandaag een nieuw softwareproduct gelanceerd onder de naam TIE Integrator. Deze nieuwe software stelt handelspartners in staat om snel elektronisch zaken met elkaar te kunnen doen waarmee bovendien onmiddellijk kostenbesparingen worden gerealiseerd. TIE Integrator kan bovendien toepassingen binnen divisies van een bedrijf met elkaar verbinden. Met dit product is TIE koploper als het gaat om oplossingen die onafhankelijk zijn van platforms en gebaseerd zijn op Java en .Net-technologie. TIE Integrator is nu verkrijgbaar op de Amerikaanse markt, in Europa is de introductie gepland in begin 2002.

Dit 100% Java, J2EE product is platform onafhankelijk, een eigenschap die wordt vereist door UNIX, Sun, Microsoft en andere grote softwaremakers. "TIE Integrator maakt het mogelijk voor TIE om onze producten te leveren op elk belangrijk platform. Het past bovendien uitstekend in de TIE-familie van Business-to-Business (B2B) eCommerce-oplossingen. We hebben nu een integratie-oplossing voor elk bedrijf", stelt CEO Dick Raman. TIE is bovendien een belangrijke Value Added Reseller van Microsoft en de combinatie met Java geeft TIE en sterke positie voor eCommerce-oplossingen.

De integratie-software van TIE kan elk type format aan, inclusief EDI, database, flat file, en alle types XML, inclusief de nieuwe standaard ebXML.

TIE integrator werkt ook met andere toepassingen op het gebied van Business Process Modeling (BPM), messaging en supply-chain. "We leven niet langer in een wereld van one-stop-solution-shopping. Onze oplossingen zijn gericht op het bouwen van zakelijke relaties en het oplossen van semantische problemen die de verdere ontwikkeling van eCommerce in de weg staat", voegt Albert Maruggi (Chief Marketing Officer) daaraan toe. De Integrator-software van TIE is vanaf vandaag in de Verenigde Staten verkrijgbaar en wordt in het eerste kwartaal van 2002 in Europa leverbaar.

TIE Integrator heeft adapters voor belangrijke bedrijfssystemen waaronder SAP, Oracle en Baan. Het voorziet bovendien in een flexibele ontwikkelomgeving. Deze eigenschap stelt bedrijfsanalisten in staat om hun werk te hergebruiken in het gehele bedrijf of nieuwe zakenpartners snel aan te sluiten.

De uitgebreide eCommerce-kennis van TIE is gebruikt in het TIE Integrator-product. Bedrijven die hebben geïnvesteerd in Electronic Data Interchange (EDI) kunnen optimaal profiteren van TIE Integrator door te koppelen aan andere formaten en databases om snel multisource-transacties af te kunnen handelen.

John Nowicki, een onafhankelijke EDI/eCommerce consultant, gebruikte de TIE Integrator voor een prominente fabrikant van consumentengoederen. "De TIE Integrator bespaart mij tijd doordat ik direct van mijn Oracle database naar een eXtensible Markup Language (XML) file-layout kan."

Andere belangrijke architectuur- en functionele eigenschappen van TIE Integrator zijn:

*

De bedrijfsgerichte integratie omgeving levert interoperabiliteit tussen bedrijven (Business-to-Business integratie B2Bi) en binnen bedrijven (Enterprise Application Integration - EAI).
*

Gebruik de standaard adapters voor de belangrijke Enterprise Resource Planning (ERP), Customer Relationship Management (CRM) en Supply Chain Management (SCM) applicaties, of bouw uw eigen adapter met de 100% Java gebaseerde ontwikkelomgeving.

*

Geïntegreerde technische adapters voor relationele databases, XML, EDI en flat-file gebaseerde applicaties.

*

De TIE Integrator Objecten zijn Java compliant en open. Ze kunnen onafhankelijk worden gebruikt, of in een bedrijfsproces of elektronische berichtendienst worden geïntegreerd.
*

Eenvoudig te genereren J2EE compliant Enterprise Java Beans (EJB) voor gebruik in andere J2EE diensten zoals Jave Messaging Server (JMS).
*

Een Runtime Director (RTD) laat andere applicaties (die niet op Java gebaseerd zijn) eenvoudig TIE Integrator Objecten uitwisselen.
*

Complexe expressies, condities en bewerkingen (zoals aanroepen en links) kunnen vanuit de geïntegreerde ontwikkelomgeving worden aangemaakt, gewijzigd en verwijderd met de drag-and-drop functies van de ontwikkelomgeving of gemeenschappelijke Java scripts.

"We weten allemaal dat het venijn bij integratie in de details zit. TIE integrator handelt de vertaling af in een mate van detail, die door andere producten genegeerd wordt", zegt Raman, "Wij geloven dat dit product bijzonder geschikt is voor de B2Bi markt; deze markt omvat transacties over het Web, gesloten elektronische berichtendiensten en EDI gebaseerde systemen. De totale waarde en het aantal transacties dat door deze systemen stroomt zal in de komende jaren nog zeer sterk groeien." .

Profiel TIE

TIE Holding N.V. waarvan de aandelen sinds maart 2000 genoteerd staan aan de Amsterdamse beurs, ontwikkelt en verkoopt hoogwaardige, op XML/EDItm gebaseerde B2B eCommerce-software en -services. Dankzij de software en diensten van TIE kunnen gebruikers snel en efficiënt elektronisch zaken met elkaar doen. Door 'Digital Business Communities' (DBC's) op te zetten biedt TIE kopers en aanbieders in de Supply Chain de mogelijkheid tot efficiënte samenwerking ("Collaboration"). TIE heeft een brede klantenkring in de Benelux en is een vooraanstaand speler in de Verenigde Staten en Europa. De klanten van TIE bestrijken vele marktsectoren, waaronder retail, gezondheidszorg, bank- en verzekeringswezen, transport, productie en voedingsmiddelen.