Politiebericht Eindhoven e.o. 5-12-2001
3e Persbericht van woensdag 5 december 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Verwarmingsketel geëxplodeerd
Vanmiddag omstreeks 12.50 uur is de verwarmingsketel van de Hema aan de Rechtestraat geëxplodeerd. Omstreeks 11.00 uur was de verwarming van de winkel uitgevallen. Dit soort storingen doet zich wel vaker voor en wordt dan opgelost door de resetknop in te drukken waarna de ketel automatisch aanspringt. Omstreeks 12.45 uur werd deze handeling verricht door een technisch medewerker van het bedrijf die daarop wegliep. Toen de man enkele meters weg was gelopen explodeerde de ketel waardoor de man omver geblazen werd. Hij raakte niet gewond. Op last van de brandweer is uit voorzorg de winkel ontruimd en de Jan van Lieshoutstraat afgezet. Na 15 minuten werd de straat weer vrijgegeven en kon men de winkel weer binnen. Een onderzoek naar de oorzaak van de explosie wordt ingesteld.

Helmond: Snelheidscontroles
Vanmorgen tussen 11.28 uur en 13.00 uur is er een snelheidscontrole gehouden op de Burg van Houtlaan. Van de 526 gecontroleerde voertuigen reden er 17 harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/u.

Op de Molenstraat is van 14.30 uur tot 16.30 uur op snelheid gecontroleerd. 39 van de 673 gecontroleerde voertuigen reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km/u.

Deurne: Aanrijding met gewonde
Op de kruising Maassingel Dintel is vanmiddag omstreeks 15.45 uur een 42-jarige bromfietser uit Deurne gewond geraakt. De 40-jarige Deurnese bestuurder van een bestelauto reed over de Dintel komende uit de richting Zeilbergsestraat en verleende op voornoemde kruising geen voorrang aan de voor hem van links komende bromfiets. Het slachtoffer is met klachten aan de rechterknie overgebracht naar het ziekenhuis.