CDA

Taxi-chaos in Amsterdam nu aanpakken

"De Gemeente Amsterdam moet ingrijpende maatregelen nemen om de taxichaos in de hoofdstad het hoofd te bieden. De situatie moet zo snel mogelijk beheersbaar worden gemaakt". Dat zegt de taxi-woordvoerder van het CDA Theo Stroeken.

Hij noemt de situatie in Amsterdam 'zeer zorgelijk'. "Wild-west taferelen zijn aan de orde van de dag. Het doorbreken van het monopolie van de Taxicentrale Amsterdam is ontaard in een kwalitatief onvoldoende over-aanbod. Het aantal taxi's is verdubbeld, terwijl het taxigebruik niet is toegenomen. De consument betaalt het gelag."

Ondanks herhaald aandringen van onder andere het CDA en de commissie Rood heeft minister Netelenbos consequent geweigerd om tot capaciteitsbeperkende en kwaliteitsverhogende maatregelen over te gaan.

Stroeken wil dat nu eindelijk tot enige capaciteitsbeperking wordt overgegaan. Nog onlangs, op 10 oktober j.l. heeft hij in een motie daarom gevraagd. Het voorstel werd opnieuw door de VVD en PvdA afgewezen. "Daarmee namen zij opnieuw een grote verantwoordelijkheid op zich voor de Amsterdamse situatie". Verder vindt hij dat minister Netelenbos mee moet werken aan de rigoureuze voorstellen van het Amsterdamse gemeentebestuur en van de hoofdcommissaris van politie. In geval van herhaaldelijke ernstige excessen moeten politie en justitie helder en daadkrachtig optreden.

Woordvoerder:
Theo Stroeken, tel. 06-50840620.