Wegener NV

05-12-2001 16:39

Uitspraak CBB inzake Wegener-NMa procedure

Hedenochtend heeft het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBB) uitspraak gedaan in het hoger beroep dat de NMa had ingesteld tegen een uitspraak van de Rechtbank te Rotterdam inzake de voorwaarden die de NMa aan Wegener had gesteld bij de overname van een aantal regionale dagbladen van VNU.

In maart 2000 had de NMa vergunning verleend voor de overname onder het voorschrift dat Wegener onder meer de Arnhemse Courant en bepaalde edities van het Gelders Dagblad aan een derde zou moeten vervreemden. Hiertegen had Wegener met succes beroep ingesteld bij de Arrondissementsrechtbank Rotterdam, die deze voorschriften in september 2000 vernietigde.
Met de uitspraak van heden van het CBB blijven deze voorschriften juist weer wel gehandhaafd.

Op basis van de eerdere uitspraak in Rotterdam heeft Wegener begin dit jaar bekend gemaakt de bedoelde titels Arnhemse Courant en Gelders Dagblad te integreren in De Gelderlander. Die integratie is in november volledig afgerond.

Terzake de uitspraak van het CBB, waartegen geen beroep mogelijk is, heeft Wegener aan de NMa kenbaar gemaakt op korte termijn over de consequenties in overleg te willen treden.

Apeldoorn, 5 december 2001

Raad van Bestuur
Wegener NV

Voor nadere informatie: Wegener NV, concern communicatie, tel. 055-5388652