Politiebericht Uden 5-12-2001
Politiebericht district De Leijgraaf

VALSE PASPOORTEN

De politie heeft dinsdagmorgen tijdens een controle op de wet arbeid vreemdelingenwetge-ving bij een bedrijf in Mariaheide 4 personen aangetroffen die geen legitimatie konden to-nen. Op het bureau bleek dat een van hen alsnog een geldig legitimatiebewijs kon tonen. De anderen toonden een kopie van een nederlandse identiteitskaart en een grieks paspoort. Uit onderzoek bleek dat deze documenten vals waren. Ook een nederlands paspoort dat getoond werd bleek vals te zijn. Dit paspoort is inbeslaggenomen. De drie verdachten, 20, 27 en 36 jaar oud, afkomstig uit Bulgarije en Turkije, zijn aangehouden en in vreemdelingenbewaring gesteld. Ze zullen uit Nederland worden verwijderd.

2500 KG CAFEINE INBESLAGGENOMEN

De politie heeft dinsdag bij een controle in Boekel 2500 kg cafeine in een vrachtauto aange-troffen en inbeslaggenomen. Tijdens onderzoek bleken er valse vrachtdocumenten bij de lading te zitten. De politie gaat er vanuit dat de cafeine als grondstof bestemd was voor de productie van XTC pillen, goed voor ongeveer 10 miljoen pillen. De chauffeur van de auto, een 56 jairge man uit Erkelenz (D) is aangehouden en inverzekering gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet.

VUURWAPEN INBESLAGGENOMEN

De politie heeft woensdagmorgen bij een onderzoek in een woning in Uden een vuurwapen en munitie aangetroffen en inbeslaggenomen. De bewoner, een 34 jarige man uit Uden, is aangehouden. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld. Het onderzoek is verricht n.av. binnenge-komen informatie.

DIEFSTAL AUTO

Dinsdagmiddag is tussen 16.00 en 18.30 uur in Uden een auto gestolen. De auto, een witte Opel Kadett, kenteken TZ-76-SX, stond geparkeerd aan de Steenovenstraat.