Politiebericht Eindhoven e.o. 5-12-2001
2e Persbericht van woensdag 5 december 2001

Berichten uit de regio

Brabant Zuid-Oost: Telefoonstoring
Woensdagmorgen rond 8.15 uur trad in de regio Brabant Zuid-Oost een telefoonstoring op. Binnen het 040-gebied kregen de abonnees geen aansluiting als ze iemand belden. De telefoon ging echter normaal over waardoor de indruk bestond dat de telefoon niet werd opgenomen. De storing trad niet bij iedereen op. De gezamenlijke hulpverleningsdiensten, politie, brandweer en GGD, hebben tijdens de storing voortdurend de situatie gecontroleerd. Binnen de gebieden waar de telefoon was uitgevallen werd direct een extra politieauto ingezet. De telefooncentrales van de hulpdiensten bleven steeds bereikbaar en hadden geen last van de storing. Er zijn bij de hulpdiensten geen meldingen binnengekomen van mensen die door de storing in problemen zijn gekomen. Het gsm netwerk functioneerde normaal. Rond 12.00 uur was de storing gereduceerd tot 142 aansluitingen binnen het gebied Oirschot, Welschap en Reusel.

Eindhoven: Hennepkwekerijen opgerold
De politie van de afdeling Tongelre heeft woensdag twee hennepkwekerijen opgerold. In een woning op de Memlincstraat werd een hennepkwekerij met 144 planten aangetroffen. Een 37-jarige verdachte bewoner werd om 10.50 uur in de woning aangehouden. In een woning aan de Muschbergweg werd een hennepkwekerij met 275 planten aangetroffen. Hier werd rond 12.20 uur een 35-jarige verdachte bewoner aangehouden. In beide woningen werd de stroom voor de kwekerijen illegaal afgetapt. De planten en de bijbehorende apparatuur die in de woningen werden aangetroffen zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De verdachten zijn na verhoor naar huis gestuurd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Valse naam en geen geldig rijbewijs
Op het politiebureau aan de Ruysdaelbaan is woensdag rond 10.30 uur een 36-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De politie hield de verdachte automobilist kort daarvoor staande op de Willem van Konijnenburglaan omdat hij een gevaarlijke manoeuvre maakte. De man kon geen geldig legitimatiebewijs en geen geldig rijbewijs overhandigen. Om de identiteit van de verdachte vast te stellen is hij meegenomen naar het politiebureau. Uit onderzoek bleek dat hij geen geldig rijbewijs had en dat de naam die hij op had gegeven vals was. Na verhoor is de verdachte naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Schennispleger
Op de Fransebaan is dinsdagmiddag rond 16.45 uur een 20-jarige Eindhovense lastig gevallen door een schennispleger. De Eindhovense stond bij een halte op de bus te wachten toen plotseling een onbekende man aan kwam lopen. De man pleegde schennis tegenover haar. Op dat moment kwam de bus aan waarop het slachtoffer snel is ingestapt. Het gaat om een man van ongeveer 25 jaar, tussen 1.70 1.90 meter lang. Hij heeft middelblond steil haar en droeg een blauw met rode jas.

Helmond: Inbraak in woning
Uit een woning aan de Lavendelheide zijn woensdag tussen 1.30 en 6.45 uur een videorecorder, een paar honderd gulden, een horloge en een sleutelbos met onder andere autosleutels weggenomen. Vervolgens is vanaf de oprit, behorende bij de woning, een grijze Peugeot 405 met het kenteken DS-LT-45 weggenomen. In de auto lagen een gereedschapskoffer, een jas, een dekbedovertrek, een hoeveelheid parkeergeld en een mobiele telefoon. De dader is in de woning gekomen door een raam aan de zijkant van de woning te vernielen.

Helmond: Valse identiteitsbewijzen
Bij een bedrijf op de Graandijk zijn woensdagochtend rond 10.00 uur twee mannen (29 en 39 jaar) zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden. Beiden worden verdacht van het zich legitimeren met valse identiteitsbewijzen. Zij zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Best: Diefstal uit woning
Uit een woning aan de Boomheuvel zijn in de nacht van dinsdag op woensdag een koffieapparaat, autosleutels, een schoudertas, een portemonnee met een paar honderd gulden en enkele pasjes, een filmcamera, een fotocamera en een notebook weggenomen. Vervolgens werd een blauwe Mercedes Benz, die voor de woning stond, met het kenteken 66-DH-SL weggenomen. In de auto zat een navigatiesysteem en er lagen een sleutelbos en een digitale camera in. De dader is in de woning gekomen door een deur aan de achterkant van de woning open te breken.

Eersel: Inbraak in woning
In een woning aan de Dalemsedijk is dinsdag tussen 12.30 en 18.30 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een raam aan de achterkant van de woning te vernielen. Voor zover bekend worden een aantal sieraden vermist.

Eersel: Verlichtingscontrole
Op de Stokkelen is woensdagochtend een verlichtingscontrole gehouden. In totaal werden 13 fietsers bekeurd. Zeven voor geen voorlicht, een voor geen achterlicht en vijf voor het ontbreken van zowel het voor- en achterlicht.

Heeze: Diefstal auto
Vanaf de Kapelstraat is tussen dinsdag 22.15 uur en woensdag 7.10 uur een witte KIA Besta met het kenteken VL-FS-49 gestolen. In de auto lagen drie vishengels met toebehoren.

Middelbeers: Verdachten mishandeling aangehouden Naar aanleiding van een onderzoek is dinsdagmorgen om 7.30 uur aan de Beukenhaag te Oostelbeers een 16-jarige inwoner uit Oostelbeers aangehouden. In dit onderzoek zijn reeds aangehouden een 17-jarige inwoner en 18-jarige inwoonster uit Oostelbeers en een 20-jarige inwoner uit Westelbeers. Zij waren betrokken bij een vechtpartij, tijdens een feestje, op zondag 21 oktober jl. omstreeks 0.15 uur aan de Industrieweg te Middelbeers. De 18-jarige Oostelbeerse sloeg en schopte daar een 19-jarige man uit Best, die zijn zus kwam halen, meerdere malen. Tevens werd de Bestenaar met een stoel in zijn rug geslagen. Zijn 23-jarige neef uit Best die het zag probeerde de Bestenaar te ontzetten. Direct daarop kreeg de 23-jarige een fles bier tegen zijn hoofd geslagen. Vervolgens vielen er raken klappen over en weer. Buiten gekomen gooide een van de vechtersbazen een steen tegen een geparkeerde auto, waarna zij vertrokken. De verdachten, die niet waren uitgenodigd voor het feestje, blijven ter beschikking van justitie voor nader onderzoek. De 23-jarige Bestenaar heeft zich onder doktersbehandeling moeten laten stellen. Hij liep een hoofdwond op.

Riethoven: Inbraken in autos
In de nacht van maandag op dinsdag is in zes autos in Riethoven ingebroken. Twee inbraken vonden plaats in autos op de Vlasstraat en de overige vier in autos die geparkeerd stonden op de Eviestraat, de Wikkestraat, de Lupinestraat en de Gerststraat. Bij vijf autos werd een portier opengebroken om in de auto te komen. De auto in de Wikkestraat was niet afgesloten. Uit vijf autos werd de autoradio gestolen waarvan bij twee ook Cds werden weggenomen. Bij de auto in de Eviestraat werd een poging gedaan om de autoradio te stelen. Wel werden uit deze auto 10 cds gestolen. De politie stelt een onderzoek in.