|----------------------------------------------------------| | Sybari's Antigen Software biedt geslaagde afweer tegen | | Badtrans.b en nieuw W32/GONER.A-MM-virus | |----------------------------------------------------------| Sybari's Benelux-klanten gespaard van gevaarlijke e-mailwormen
Amsterdam, 12/05/2001

Sybari Software meldt dat zijn anti-virussoftware Antigen goede scores haalt in de strijd tegen het Badtrans.b-computervirus, dat op 24 november opdook en duizenden pc's infecteerde. Sybari's klanten getuigen dat ze van het virusgeweld gespaard bleven. Sybari waarschuwt eveneens voor het gevaarlijke W32/goner.A-MM-virus, dat zich razendsnel verspreidt in de hele wereld.

Ook in Nederland werden bedrijven en eindgebruikers getroffen door het Badtrans.b-virus. Sybari Software meldt echter dat zijn klanten het virus met succes konden afweren, wat ook het geval zal zijn met het Goner-virus. Momenteel zijn worden in de Benelux meer dan 270.000 mailboxen beschermd door de Antigen-software.

Maar de aanval stopt dus niet bij Badtrans.b. Een nieuw e-mailvirus - W32/GONER.A-MM - verspreidt zich snel over het internet tegen een snelheid van ongeveer 1 copie per 30 e-mails. Onder naam Pentagone, Goner or Gone verspreidt het Visual Basic Script-programma zich via e-mail en het messagingsysteem ICQ. Op geïnfecteerde computers desactiveert het virus de meeste antivirus en veiligheidprogramma's. Toch is het niet opgewassen tegen Sybari's Antigen-software.

Met zijn anti-virussoftware Antigen voor Microsoft Exchange biedt Sybari een doeltreffende oplossing om netwerken tegen wormen als Badtrans.b te beschermen. Antigen bestaat uit twee krachtige 'content management'-tools: Antigen File Filtering (AFF) en Antigen Worm Purge. Met AFF kunnen netwerkbeheerders proactief e-mailberichten filteren op basis van bijvoorbeeld titels, bestandsnaam van de bijlage, 'wildcards' en type bestand. Antigen Worm Purge is een proactieve beveiligingstool die voorkomt dat wormen zich vastgraven in het netwerk en het mogelijk maakt voor beheerders om de explosie van door virus gegenereerde berichten te voorkomen.
|----------------------------------------------------------| | END | |----------------------------------------------------------| Voor een testpakket van of meer informatie over Antigen 6.2 voor Microsoft Exchange of 6.0 voor Lotus Notes, contact op te nemen met: Claudia Mairböck, tel: +31 (0)20 567 21 70 of claudia.mairbock@newsenginepr.com. Over Sybari (www.sybari.com)
Sinds 1995 is Sybari een marktleider in anti-virus-en beveiligingsoplossingen voor groupware. Vandaag zijn meer dan 5 miljoen Microsoft Exchange/Outlook- en Lotus Domino/Notes-gebruikers die virusvrij kunnen werken dankzij Sybari's Antigen-technologie. De unieke architectuur van de Antigen-software zorgt voor een preventief afweerschild tegen virussen en kwaadaardige codes. Antigen voor Microsoft Exchange en Antigen voor Lotus Domino worden in meer dan 50 landen verdeeld via Sybari's locale vestigingen en distributienetwerk. Het hoofdkwartier van Sybari is gevestigd in New York, De EMEA-hoofdvestiging in Madrid, Spanje.
Sybari telt tot zijn klantenbestand namen als IBM, Amazon.com, Cable & Wireless, Compaq, Dell, Deloitte & Touche, Getronics, Lufthansa, Merill Lynch, Sony, Texaco en Visa. Het bedrijf sloot strategische allianties af met ondermeer Lotus Development, Microsoft, Computer Associates , Compaq en Sun Microsystems.
Sybari Software, Inès de Bien, Territory Manager Northern Europe, tel: +34 912962603, e-mail:
Ines_deBien@sybari.com.
Journalisten
NewsEngine PR, Claudia Mairböck, tel: +31 (0)20 567 21 70, e-mail: claudia.mairbock@newsenginepr.com.
http://www.newsenginepr.com
Ref.:SYB0002-1B6C3E