Gemeente Capelle a/d IJssel

Grondverbetering

Werkzaamheden
Van maandag 3 december tot en met vrijdag 7 december 2001 wordt de grond bij schippersinternaat De Meerpaal aan het Pastel in de wijk Schollevaar verbeterd. Tussen de wortels van de bomen worden gaten gezogen. Vervolgens worden deze gaten gevuld met organische voeding. De grond aan de Molenbaan wordt ook in deze week volgens dezelfde werkwijze verbeterd en daarna opgehoogd.

Kappen en inkorten bomen
Van maandag 10 december tot en met vrijdag 14 december 2001 worden aan de Kanaalweg 14 populieren gekapt. De werkzaamheden beginnen omstreeks 18.00 uur en eindigen uiterlijk om 23.00 uur. Gedurende de werkzaamheden is het werkgebied aan de Kanaalweg tussen de Bermweg en de s-Gravenweg tijdelijk afgesloten. De populieren worden gekapt, omdat zij in slechte conditie verkeren en daardoor dreigen om te vallen.

In dezelfde week worden rondom de voormalige beluchtingsvijver in de wijk Capelle-West 15 populieren gekapt. Ook deze bomen verkeren in slechte conditie. Hierdoor vormen zij een gevaar voor voorbijgangers.

Eveneens van maandag 10 december tot en met vrijdag 14 december 2001 worden aan de Zuiderbreedte 23 platanen ingekort, omdat zij te veel zonlicht wegnemen.