Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

17:08 woensdag 5 december 2001

Fietser geschept

PATERSWOLDE. Vanmorgen gebeurde er een ongeval op de Hoofdweg in Paterswolde. Een 15 jarige jongedame uit Paterswolde stak met haar fiets de Hoofdstraat over en zag daarbij een auto over het hoofd. De auto, bestuurd door een 31 jarige inwoner van Haren, kon een aanrijding niet meer voorkomen en schepte de fietster. Met nek en rugklachten werd de fietster overgebracht naar het Martini ziekenhuis in Groningen.

Auto over de kop

DE PUNT. Op de A28 ter hoogte van de punt gebeurde een ongeval waarbij twee personen gewond raakten. Een 48 jarige bestuurder van een personenauto reed in de richting van Groningen en kwam door onbekende oorzaak met de linker wielen van zijn auto in de middenberm terecht. Hij corrigeerde te sterk, waardoor de auto naar de andere kant van de weg vloog. De auto reed/gleed daar de berm in en reed een ANWB praatpaal omver. Vervolgens sloeg de auto een aantal malen over de kop, gleed over de afrit van de N34 (naar de A28) en kwam uiteindelijk in de berm tot stilstand. Nadat het dak door de brandweer van de auto was geknipt konden de inzittenden bevrijd worden. De trauma helikopter was ter plaatse en de inzittenden daarvan verleenden medische hulp aan de slachtoffers. De bestuurder van de auto kwam uit Groningen en de inzittende was een 72 jarige vrouw uit Hellendoorn. Beide slachtoffers zijn gewond over gebracht naar het AZC in Groningen. Het verkeer op de afrit van de N34 naar de A28 ondervond enige hinder van het ongeval.

Epileptieaanval veroorzaakt ongeval

KLAZIENAVEEN. Vanmiddag gebeurde er een ongeval op de Kloostermanswijk. Een 30 jarige automobilist uit Zandpol kreeg op de Industriestraat een epileptie aanval. Hij kon zijn auto niet meer op tijd tot stilstand brengen. Hij rijdt van de rijbaan af de berm in, rijdt door struikgewas, schampt een boom rijdt de Kloostermanswijk over en via het trottoir komt zijn auto tot stilstand tegen de achterdeur van een woning. De schade aan de auto was dermate groot dat het kentekenbewijs werd ingenomen.

Bromfiets onderuit

DEURZE. Vanmiddag reed een 38 jarige inwoner van Assen op zijn bromfiets over de Kerkweg in Deurze. Zijn broer zat bij hem achter op de plof. De Assenaar raakte in een slip omdat er modder op het wegdek lag. De brommer met beide mannen ging onderuit. Beide mannen werden aan hun gezicht gewond. Ze zijn beiden overgebracht naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen.

Fax gestolen

HOOGEVEEN. Vannacht is er een bouwkeet bij de nieuwbouw aan de Zuidwoldigerweg opengebroken. Met een steen werd een raam ingegooid en de inbreker stal een faxapparaat. De eigenaar een 33 jarige man uit Leek, deed aangifte.

Inbraak

BEILEN. Bij een bedrijf aan de Klaverstraat in vannacht ingebroken. Een deur werd opengebroken en uit het bedrijf verdwenen o.a. elektrisch gereedschap, een lasapparaat, en een 3 tons takel. De 31 jarige eigenaar uit Beilen deed aangifte.

Kapotte gasleiding

SMILDE. Vanmorgen tegen 6.15 uur gaf een inwoner van Smilde door dat er gas uit de Veenhoopsweg kwam. De vrouw was ter plaatse van het lek door het wegdek gezakt terwijl ze naar de bushalte liep. Vanaf 6 uur tot 9 uur heeft de politie de weg afgezet. Tegen 9 uur was het lek gedicht.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe