Ingezonden persbericht

One.Tel/Scarlet wil opsplitsing KPN in ruil voor steun
Amsterdam, woensdag 5 december 2001 - One.Tel/Scarlet is niet blij met het feit dat minister Zalm van Financiën al op voorhand heeft gezegd eenderde van de nieuw uit te geven aandelen van KPN te zullen aankopen. "Wij zouden dan ook graag zien dat de regering onze belastingcenten à 3,7 miljard gulden investeert in One.Tel/Scarlet", zegt Raymond Schrama, Managing Director van One.Tel/Scarlet. "Hier is sprake van pure concurrentievervalsing!"

One.Tel/Scarlet is een van de weinige overgebleven telecompartijen. Alle andere concurrenten zijn door de KPN de markt uit gewerkt door middel van oneerlijke tarieven, capaciteitsgebrek voor hun concurrenten, niet werkende carrier preselectie systemen, en het hinderen van ADSL-uitrol. "Daar komt nog eens bij dat de regering KPN gaat subsidiëren met 3,7 miljard gulden!" Volgens Raymond Schrama zou het veel beter zijn als de regering de betreffende som geld besteedt aan het opkopen van het vaste netwerk van KPN Telecom. Dan ontstaat er een onafhankelijke networkoperator waar KPN onder gelijke omstandigheden als One.Tel/Scarlet diensten kan inkopen. Schrama stelt dat alleen een neutralisering van het netwerk eerlijke concurrentie mogelijk maakt. Nu werkt KPN de concurrentie tegen op zowel inkoop- als verkoopgebied. "De staat zou uit KPN moeten stappen. Met hun aandelenproportie kunnen zij het netwerk gratis meenemen. In dit liberaliseringstijdperk geldt: 'gelijke monniken, gelijke kappen'. De regering moet een einde maken aan deze oneerlijke concurrentie en haar subsidiëring terugtrekken", aldus Raymond Schrama.

One.Tel / Scarlet:
One.Tel Nederland is in december 1998 van start gegaan en Scarlet Telecom is sinds 1992 actief op de Nederlandse telecommarkt. Na het samengaan van beide bedrijven in augustus 2001, biedt de nieuwe combinatie onder beide merken de zakelijke en particuliere gebruiker een omvangrijk dienstenpakket aan. Dit bestaat uit vaste telefoniediensten (lokaal, nationaal en internationaal ), internet diensten (provider, breedband-IP, web- en serverhosting) en een internationale telefoonkaart ( Home or Away Calling Card). One.Tel / Scarlet bedient in Nederland bijna 1 miljoen klanten en heeft ruim 200 werknemeners in dienst.
--- Noot voor de redactie,