Gemeente Eindhoven

Persbericht: 4 december 2001

Feestelijke afsluiting project Kunst in de Buurt in de impulswijken

Donderdagmiddag 6 december om 16.30 uur wordt in het Stadskantoor het project Kunst in de Buurt in de Impulswijken afgesloten met een feestelijke presentatie van het boekje dat gemaakt is over het project. Het boekje de Verbeelding van de Buurt dat gezien kan worden als een verslag en inhoudelijke verantwoording van het project wordt aangeboden aan wethouder Nico van der Spek en is vanaf 7 december gratis af te halen bij het Stadskantoor.
Het project ging officieel van start in 1999 en nu, eind 2001, zijn zes kunstwerken gerealiseerd, in Genderdal, Doornakkers, Tivoli, Woensel West, De Bennekel en Lakerlopen. Het zevende kunstwerk, in de Kruidenbuurt, wordt naar alle waarschijnlijkheid 16 december geplaatst en onthuld, het achtste in Hemelrijken zal spoedig daarna volgen.

Aan de hele stad wordt kenbaar gemaakt dat de afsluiting van het project nadert door middel van grote posters met de tekst Ziezo! Kunst in de Buurt. Deze posters hangen van 4 december tot en met 17 december in de mupis die verspreid staan door de stad.