Gemeente Weerselo

Voornemen tot het verlenen van vrijstelling ex. artikel 15 Wet op de Ruimtelijke Ordening

Bij Burgemeester en Wethouders is een aanvraag om bouwvergunning ingediend voor het vergroten van een woning aan de Prins Bernardstraat 7 in Denekamp (293/2001). Het bouwplan wijkt af van het bestemmingsplan "Denekamp", aangezien de voorgevelrooilijn wordt overschreden met een erker. Burgemeester en Wethouders zijn voornemens de realisering van het bouwplan mogelijk te maken door vrijstelling te verlenen op grond van artikel 27, lid 4c van het bestemmingsplan.

Dit verzoek om vrijstelling ligt met ingang van 7-12-2001 gedurende twee weken ter inzage bij het taakveld Bouw- en woningtoezicht, locatie Weerselo. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze bij het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Denekamp, Postbus 11, 7590 AA Denekamp kenbaar maken.

Door A.M.M. Bossink, Lemselosestraat 5 te Weerselo is een aanvraag ingediend voor het bouwen van een woning, op het genoemde adres, in die zin dat er na de bouw sprake zal zijn van twee wooneenheden (inwoonsituatie).
Het bouwplan kan alleen gerealiseerd worden nadat daarvoor vrijstelling ingevolge artikel 35 van de voorschriften van het plan Buitengebied is verleend. Door deze vrijstelling kan de inhoud van de woning maximaal 700 m3 bedragen. Burgemeester en Wethouders zijn van plan de gevraagde vrijstelling te verlenen. Het verzoek om vrijstelling en het bouwplan liggen met ingang van 7 december 2001 gedurende twee weken ter inzage bij het taakveld BWT, bezoekadres: Burg. Scholtensplein 1 in Weerselo. Gedurende die termijn kan iedereen schriftelijk bezwaren tegen het verlenen van de vrijstelling indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Denekamp, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

Voornemen tot het verlenen van vrijstelling ex. artikel 19 Wet op de Ruimtelijke Ordening

Burgemeester en Wethouders hebben het voornemen om aan de volgende verzoek om een vrijstelling van het geldende bestemmingsplan op basis van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, medewerking te verlenen:

Voor het bouwen van een aanbouw en het bouwen van dakkapel aan de Cobbingstraat 45 in Ootmarsum (V108/2001).

Dit verzoek om vrijstelling ligt met ingang van 7-12-2001 gedurende vier weken ter inzage bij het taakveld Bouw- en woningtoezicht, locatie Weerselo. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze bij het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Denekamp, Postbus 11, 7590 AA Denekamp kenbaar maken.

Voornemen tot wijzigen bestemmingsplan Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om met toepassing van artikel 11 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en met inachtneming van het bepaalde in het bestemmingsplan Recreatieterrein "De Kuiperberg" dit bestemmingsplan te wijzigen. De wijziging voorziet in de wijziging van de begrenzing van het bebouwingsvlak opdat de bouw van een bedrijfswoning op recreatieterrein de Kuiperberg, Tichelwerk 4 te Ootmarsum mogelijk wordt. Het voornemen ligt met ingang van 7 december 2001 voor een periode van 2 weken ter inzage bij het taakveld Ruimtelijke Ordening, locatie Weerselo. Gedurende voornoemde termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent de uitwerking kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Denekamp, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.