Persbericht

Xerox Device Management Software vereenvoudigt netwerkbeheer

CentreWare Web stuurt netwerkprinters en multifunctionele apparatuur aan via het internet

Amstelveen, 6 december 2001 - Met behulp van de nieuwe CentreWare Web-software kunnen IT-beheerders volgens Xerox tijd en kosten besparen bij het beheer van printers en multifunctionele outputapparatuur. CentreWare Web is specifiek ontwikkeld om het de gebruikers gemakkelijker te maken om alle mogelijke printapparatuur, van ongeacht welk merk en via welke browser dan ook, via het internet aan te sturen en te beheren.

Pro-actieve controle
Via één overzichtelijk en gebruikersvriendelijk web-gebaseerd scherm kunnen gebruikers tot wel 100.000 netwerkprinters en digitale multifunctionele apparaten configureren en aansturen, beheren, problemen signaleren en oplossen, het printergebruik registreren, rapportages benaderen, instellingen wijzigen en de status van toner en papier controleren. Microsoft bijvoorbeeld zette recentelijk de software in om zijn beheerders in staat te stellen printproblemen op te lossen alvorens die nadelige invloeden bij de eindgebruikers kunnen veroorzaken. Volgens Stefan Weitz, ontwerper van IT-klantsystemen bij Microsoft Corporation, 'maken de pro-actieve controlemogelijkheden van CentreWare Web het voor Microsoft mogelijk om potentiële problemen op te sporen en op te lossen nog voor eindgebruikers ze kunnen signaleren'. Daardoor werd een aanzienlijke verbetering van de tevredenheid over de print services gerealiseerd.

Het aantal geprinte pagina's in organisaties blijft nog steeds groeien, waardoor een goede controle over de printfaciliteiten van groot belang is voor het functioneren van een organisatie. Dit onderkennend is het volgens Xerox een logische stap om blijvend aan de beste technologie te werken om die belangen te kunnen afzekeren. CentreWare Web kan voor de gebruikers van grote waarde zijn bij het reduceren van tijd en kosten bij het beheer van de 'output infrastructuur'.

Probleemoplossend
Volgens Xerox biedt CentreWare Web meer mogelijkheden voor het oplossen van problemen dan tot dusverre bestaande concurrerende systemen zoals onder meer HP's WebJetAdmin en Lexmark's Vision Pro. Zo kan CentreWare Web zowel de locatie als de oorzaak van outputproblemen vaststellen en is het het enige beheerproduct met zowel een 'Queue View' als een 'Printer View'. Met behulp van deze beide overzichten kunnen de gebruikers de algehele 'gezondheid' van het printerpark bewaken. Zogenaamde 'intuitive whizards' leiden de beheerders bij het uitvoeren van taken, zoals de controle op toner en papiertoevoer, alsmede bij het identificeren van print jobs die de wachtrij stagneren.

Daarnaast is CentreWare Web het enige programma dat zoek-, filter- en sorteerfuncties biedt waarmee beheerders printers op het netwerk kunnen traceren, groeperen en selecteren. Deze mogelijkheden zorgen voor een snelle toegang tot en dito herstel van gegevens waardoor niet alleen ongemakken van printerstoringen kunnen worden verminderd, maar ook een verhoogde efficiency bij de beheerders wordt gerealiseerd. Die houden daardoor meer tijd over voor andere belangrijke IT-taken.

Kostenloos downloaden
CentreWare Web is beschikbaar op elke nieuwe Xerox netwerkprinter, inclusief de recentelijk geïntroduceerde Phaser 5400 netwerkprinter en de innovatieve Document Centre 490. De software is direct leverbaar en kan desgewenst ook kostenloos via het web worden gedownload vanaf www.xerox.com/centrewareweb.

The Document Company Xerox
The Document Company Xerox is wereldwijd marktleider in producten, systemen, services en supplies voor document processing en document management. Naast toonaangevende copiers, printers - zwel zwart/wit als full color en steunkleur - en multifunctionele apparatuur, biedt Xerox een breed pakket aan IT-diensten op het gebied van documentproductie, electronisch documentbeheer, documentaire informatiesystemen, kennismanagement en workflow, netwerken en ondersteuning. Als technologisch solutions provider voor de kantoor-, productie- en service-omgeving en bedrijfskritische documentbeheertoepassingen is Xerox actief in meer dan 130 landen. Xerox realiseerde in 2000 met haar kernactiviteit document processing wereldwijd een omzet van meer dan fl. 37 miljard. Bij de Nederlandse vestigingen van Xerox in Amstelveen (hoofdkantoor), Zeist (verkoopkantoor) en Venray (productie, recycling en Europees logistiek centrum) zijn in totaal meer dan 2.700 mensen werkzaam.


---