Euronext Brussels

Persberichten - 06/12/2001

Concentra - Regionale Uitgeversgroep (Rug) zet besparingsronde verder

MANAGEMENT OVERWEEGT AANVRAAG BEDRIJF IN HERSTRUCTURERING

De Regionale Uitgeversgroep overweegt over te gaan tot een herstructurering van haar organisatie. Die is ingegeven door de huidige bedrijfseconomische situatie waarbij vooral de factoren krimpende advertentiemarkt, stijgende papierprijzen en versnelde inflatie een rol spelen. Om te kunnen beantwoorden aan de toekomstige behoeften en uitdagingen van de organisatie zal de RUG haar interne structuren verder stroomlijnen.

Wegens economische noodzaak zal het management een aantal acties nemen, met als doel de efficiëntie, de productiviteit en de competentie van de onderneming te verhogen. In concreto gaat het onder meer over verdere automatisering van processen, reductie van papierverbruik en het creëren van synergieën op groepsniveau.

Op de Bijzondere Ondernemingsraad van 5 december 2001 werden de leden door de directie ingelicht en voor verder overleg uitgenodigd om de mogelijkheden te onderzoeken in het kader van de vooropgestelde aanvraag bedrijf in herstructurering.

Enkele denkpistes zijn begeleid vrijwillig vertrek, brugpensioen en eventueel andere maatregelen teneinde naakte ontslagen om economische redenen te kunnen vermijden.

Bron: Concentra
Provider: Euronext Brussels