Euronext Brussels

Persberichten - 06/12/2001

Omega Pharma sluit partnership met Reckitt Benckiser

Omega Pharma sluit partnership met Reckitt Benckiser

Omega Pharma heeft een partnership afgesloten met Reckitt Benckiser, waarbij alle OTC-producten uit de healthcare divisie van Reckitt Benckiser door Omega Pharma naar de apotheken in België en Luxemburg zullen vermarkt worden.

Omtrent Reckitt Benckiser

Reckitt Benckiser is een Engelse groep, die met 23.000 werknemers 3,2 Mia GBP omzet haalt, vooral in huishoudproducten, maar ook dankzij hun sterke divisie Health en Personal Care. Belangrijkste merken uit hun healthcare divisie zijn Dettol (ontsmetting en reiniging), Dispril (pijnstiller), Fybogel (laxativum) en Steradent (kunstgebitreiniging).

Omtrent de samenwerking

Omega Pharma zal de producten van de health care divisie van Reckitt Benckiser exclusief promoten en verkopen naar de Belgische en Luxemburgse apothekers.

Het bestaand sales-team van Reckitt Benckiser (7 vertegenwoordigers) wordt door Omega Pharma overgenomen; Omega Pharma heeft het right of first refusal voor alle nieuwe OTC-producten van Reckitt Benckiser, waarbij bijvoorbeeld in 2002 verschillende line-extenties voorzien zijn.

De omzet van de healthcare producten van Reckitt Benckiser in België zal in 2001 ruim 4 Mio Euro bedragen, maar Omega Pharma is ervan overtuigd door haar efficiënte apotheekgerichte organisatie de toekomstige omzet van de producten positief te kunnen doen evolueren.

De samenwerking gaat in begin 2002.

Bron: Omega Pharma
Provider: Euronext Brussels