Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van woensdag op donderdag
10:37 donderdag 6 december 2001

martin panman
0651611628

Aanrijding A28

ASSEN. Woensdagmiddag tegen 15.15 uur gebeurde er een aanrijding op de A28 ter hoogte van Assen. Een 43 jarige, uit Yde afkomstige bestuurder van een vrachtwagen reed over de rechter rijstrook en week plotseling naar links uit. Volgens zijn verklaring schrok hij van een weg vliegende vogel. Naast hem reed op dat moment een personenauto, bestuurd door een 23 jarige man uit Meppel. De vrachtwagen raakte bij deze manoeuvre de personenauto. De bestuurder van de personenauto werd gewond. Het dak moest van zijn auto geknipt worden om de bestuurder veilig uit de auto te kunnen halen. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. Door het ongeval ontstond een langzaam rijdende file.

Aanrijding A28

TYNAARLO. Tegen 16.40 uur gebeurde er opnieuw een aanrijding op de A28. Ditmaal ter hoogte van Tynaarlo. Een 47 jarige automobilist uit Kiel Windeweer haalde een auto in. Volgens zijn verklaring voelde hij, toen hij aan het inhalen was een klap tegen de achterkant van zijn auto. De bestuurder schrok daarvan en kwam in aanraking met de naast hem rijdende auto, bestuurd door een 55 jarige automobilist uit Bovensmilde. Vervolgens verloor de 47 jarige bestuurder de macht over het stuur en belandde in de vangrail. Toen de auto in de vangrail stond botste een andere auto tegen de stilstaande auto aan. Deze auto werd bestuurd door een 24 jarige Groninger. Er vielen geen gewonden. Wel ontstond er opnieuw een file.

Auto in sloot

DE GROEVE. Op de Dijk in de Groeve reed woensdagmiddag tegen 17.30 uur een auto in de sloot. De bestuurder, een 50 jarige man uit Vledder kwam met de wielen van zijn auto in de berm. Doordat de berm erg drassig was, kreeg hij de auto niet meer op de weg en belandde uiteindelijk in een diepe sloot. De bestuurder kwam er zonder verwondingen af. Een bergingsbedrijf takelde de auto weer op de weg.

Auto uit de bocht gevlogen

ASSEN. Op De Haar gebeurde woensdagmiddag tegen 17.45 uur een eenzijdig ongeval. Een automobilist uit Smilde reed in de richting van Laaghalerveen. In een scherpe bocht in die weg verloor hij de macht over het stuur en reed rechtdoor. Hij raakte een verkeersbord en kwam tegen een boom tot stilstand. De bestuurder werd licht gewond. De auto was dermate beschadigd dat het kentekenbewijs is ingevorderd.

Kip let niet op

NIEUWLANDE. Tegen 15.00 uur gebeurde woensdagmiddag een dodelijk ongeval op de Akkerweg. Een 18 jarige inwoonster van Hoogeveen was bezig met haar rijlessen, toen er plotseling een kip overstak. De leerling remde keurig af, maar niet hard genoeg volgens haar instructeur. Deze trapte rem een beetje harder in, maar kon de kip niet meer redden. Deze werd overreden en overleed ter plaatse onder achterlating van een wolk met veren. Een achter de lesauto rijdende personenauto, bestuurd door een 45 jarige inwoonster van Hoogeveen, zag de wolk van veren op zich afkomen en reed vervolgens tegen de achterkant van de leswagen. De bestuurster hiervan had juist met haar beide kinderen gebak gehaald en als gevolg van de aanrijding zat nu het gezin onder het Sinterklaas gebak.
De rij-instructeur, een 39 jarige man uit Hoogeveen werd gewond. Het dak werd van de lesauto geknipt om de man veilig uit de auto te kunnen halen. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Ongeval op de N34
GASSELTE. Woensdagmiddag tegen 17.30 uur gebeurde er een aanrijding op de N34 ter hoogte van Gasselte. Een 52 jarige automobilist uit Nieuw Amsterdam, verloor vermoedelijk door aquaplaning de macht over het stuur van zijn auto. Reed/gleed naar de andere kant van de weg en sloeg in de berm over de kop en belandde op de kop in een sloot. Door de brandweer is de bestuurder uit gehaald en hij is met onbekend letsel overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe