Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

CAI Beekbergen beste evenement van de wereld

06/12/2001

Beekbergen, 6 december 2001
De top van de internationale tweespanrijders heeft de Internationale Menwedstrijd Beekbergen verkozen als beste evenement van de wereld. De organisatie is bekroond met de prestigieuze internationale onderscheiding, de L'Annee Hippique Award.
Tijdens het Wereldkampioenschap in Riesenbeck in augustus van dit jaar werd aan 23 top-menners uit 9 verschillende landen gevraagd een uitgebreide vragenlijst in te vullen. Bij de waardering werd o.a. gelet op de organisatie, bodemgesteldheid, accomodatie voor de paarden en accomodatie in zijn totaliteit.
De uitslag liet aan duidelijkheid niets te wensen over. Het CAI Beekbergen kreeg 563 punten. Op plaats twee staat de wedstrijd in het Oostenrijkse Altenfelden met slechts 386 punten, de derde plaats wordt bezet door Saumur (Frankrijk) met 367 punten.
De organisatie is bijzonder vereerd met deze waardering, welke voor een groot deel tot stand is gekomen dankzij de enorme inzet van vele vrijwilligers die zich ieder jaar opnieuw inzetten om het CAI Beekbergen weer tot een succes te maken.
In 2002 zal het CAI Beekbergen plaatsvinden van 26 t/m 28 juli. De wedstrijd is opengesteld voor internationale twee-en vierspannen paarden en vierspannen pony's.