Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-12-2001
Persberichten districht Rijn en Venen, 09.00 uur

Winkeldiefje aangehouden

ABCOUDE- Op woensdagmiddag werd omstreeks een uur een 16-jarige jongen uit Amsterdam aangehouden na winkeldiefstal. De jongen verliet een winkel aan de Dokter van Doornplein zonder snoepgoed af te rekenen aan de kassa. Winkelpersoneel zag dit en waarschuwde de politie. De jongen zal via het bureau HALT een alternatieve straf moeten ondergaan.

Verkeerstoezicht

ABCOUDE/BAAMBRUGGE- Op woensdagochtend en middag werd er toezicht gehouden op de Hoogstraat, Stationsstraat en de Kleiweg. In totaal werden 15 automobilisten bekeurd voor onder andere parkeren op een invalideparkeerplaats, parkeren op een kruising, parkeren zonder parkeerschijf en parkeren langs de gele streep.

VREELAND- Op woendagochtend werd er een snelheidscontrole gehouden op de Provincialeweg N201. In totaal passeerden 2167 voertuigen de controlepost waarvan er 116 harder reden dan de toegestane 80 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid was 116 kilometer per uur.

Diefstal tas

MAARSSEN- Op woensdagochtend werd een tas gestolen met daarin medicijnen die bij onjuist gebruik gevaar kunnen opleveren voor de volksgezondheid.

Omstreeks half negen stapte een 18-jarige vrouw uit de bus bij Bisonspoor. De vrouw had haar schoudertas over haar schouder hangen en voelde op een gegeven moment een kort rukje aan haar tas. Hierop zag ze een nog onbekend man hard wegrennen met de lichtblauwe lederen tas in zijn hand.

In de tas zaten verschillende goederen waaronder een buskaart en een klein geldbedrag. In de tas zaten ook medicijnen verpakt in een wit/blauw doosje. Bij onjuist gebruik kunnen deze medicijnen schadelijk zijn voor de gezondheid.

Onenigheid over parkeerplek

MIJDRECHT- Op woensdagochtend kreeg een 76-jarige automobilist uit Wilnis een klap in zijn gezicht omdat hij een parkeerplek zou hebben ingepikt.

De man wilde zijn auto parkeren en zag op de Burgemeester Haitsmaplein een vrije plaats en wilde hierin rijden. Juist op dat moment wilde een 68-jarige automobilist hetzelfde doen.

Hierdoor ontstond onenigheid en de 68-jarige man stapte uit en gaf de 76-jarige man onder andere een klap in zijn gezicht. Hierna stapte de man in zijn auto en reed weg. Na een kort onderzoek door de politie kon de 68-jarige man uit Mijdrecht worden ontboden op het bureau.Tegen de 68-jarige man is proces-verbaal opgemaakt.