Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-12-2001

Politieberichten stad Utrecht, 09.10 uur
Pan te lang op het vuur

UTRECHT In de nacht van woensdag 5 op donderdag 6 december kreeg de politie een melding van omwonenden van de Cleopatradreef. Er zou brand zijn op de zesde woonlaag.

Omstreeks twee uur zagen agenten een vrouw op het balkon van de zesde verdieping staan. Uit de woning kwam een grote hoeveelheid rook. De agenten bedachten zich geen moment en schoten te hulp. De voordeur van de woning was gesloten. Na trappen en bonken op de deur werd deze opengedaan.

De woning was geheel gevuld met rook. Een 39-jarige man uit Utrecht kwam de woning uit en werd in veiligheid gebracht. Het tweede slachtoffer een 30-jarige vrouw uit Utrecht wilde de woning niet uit omdat zij haar kat niet kon vinden. Uiteindelijk lukte het de politie om de vrouw uit de woning te krijgen.

De brandweer kon het brandje -wat ontstaan was door een pan te lang op het vuur te zetten - snel blussen. Beiden bewoners werden uit voorzorg naar het UMC in Utrecht overgebracht. Beiden katjes kwamen ongedeerd uit de woning.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de kruising Damstraat met Vleutenseweg vond woensdagavond een ongeval plaats waarbij een fietser gewond raakte.

Een 35-jarige man uit Utrecht reed met zijn auto over de Vleutenseweg in de richting van de het Westplein. Ter hoogte van de kruising Damstraat met de Vleutenseweg reed de man door het groene verkeerslicht. Plotseling kwam hij in aanraking met een 64-jarige fietser uit Utrecht die eveneens op de kruising reed.

De 64-jarige man kwam ten val en moest voor onderzoek naar het Ouderijn ziekenhuis. Uit onderzoek is gebleken dat de fietser vermoedelijk door het rode verkeerslicht is gereden. Na behandeling mocht het slachtoffer naar huis. De bestuurder van de auto bleef ongedeerd.

Rijden zonder rijbewijs

UTRECHT Tijdens de surveillance zag de politie woensdagavond op de Burgemeester Norbruislaan een bestuurder door het rode verkeerslicht rijden.

De agenten zette de achtervolging in en gaven de bestuurder op de Prins Bernhardlaan een stopteken. De bestuurder een 20-jarige man uit Utrecht gaf de agenten zijn naam op. Via de meldkamer bleek dat hij geen rijbewijs had. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Op weg naar het bureau verklaarde de man een valse naam opgegeven te hebben.

Op het bureau gaf hij zijn echte naam op. Navraag leerde dat ook deze persoon geen rijbewijs had. Ook werd bekend dat hij al meerdere malen was bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. Tegen de Utrechter werd proces verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole

UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag op de Mr. Tripkade een snelheidscontrole uitgevoerd.

Tussen half twee en tien voor drie werden 597 voertuigen gecontroleerd. Voor 51 bestuurders schreef de politie een bekeuring uit voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 71 km/u. Op de Mr. Tripkade geldt een maximum snelheid van 50 km/u.

Winkeldief aangehouden
UTRECHT Bij een winkel aan de Damstraat werd donderdagmiddag een man aangehouden voor het stelen van een aantal levensmiddelen.

Omstreeks half vier zag winkelpersoneel dat de 35-jarige verdachte uit Zeist een aantal goederen in zijn jas stopten. Eenmaal bij de kassa rekenden de man niet af en wilde de winkel verlaten.

Buiten de winkel werd de Zeisternaar aangehouden en overgedragen aan de inmiddels gearriveerde politie. Op het bureau verklaarde de man verslaafd te zijn en graag te willen afkicken. De politie zal de verdachte in contact brengen met de reclassering voor een eventueel afkick project.