Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-12-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 10.00 uur
Verkeerscontrole

HOOGLANDERVEEN Op woensdag 5 december werd door de politie tijdens de ochtenduren een verkeerscontrole gehouden op de Holleweg en de Brenninkmeijerlaan. Er werden 8 bestuurders bekeurd voor het negeren van de geslotenverklaring, 2 bromfietsbestuurders werden bekeurd wegens het overtreden van de maximum snelheid en 1 bromfiets bleek onverzekerd te zijn.

Motorrijder komt ten val

AMERSFOORT Op woensdagmiddag 5 december reed een 30-jarige inwoner van Baarn met zijn motorfiets over de rijksweg A 28 kwam door onbekende oorzaak ten val. Het slachtoffer kwam uit de richting van Utrecht en zijn motor gleed ter hoogte van de afslag Amsterdam door onbekende oorzaak onderuit. Het slachtoffer werd met schouderletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Amersfoort. De motor raakte beschadigd.

Auto vernield door vuurwerk

AMERSFOORT Op woensdagavond 5 december werd de politie gestuurd naar de Van der Glashof waar een auto zou zijn vernield. Ter plaatse troffen de agenten een personenauto aan waarvan alle ruiten waren vernield. Het linnen dak en het interieur van de auto bleken eveneens vernield te zijn. Vermoedelijk werd de auto vernield door middel van vuurwerk. De eigenaar van de auto deed aangifte van de vernieling. De zwaar beschadigde auto moest worden afgesleept.

Tasjesroof, dader aangehouden

AMERSFOORT Op woensdagavond 5 december werd op de Bachweg een 37-jarige inwoonster van Amersfoort van haar tas beroofd. Het slachtoffer stapte uit haar auto en direct daarop kwam er een onbekende man op haar aflopen die aan haar tas begon te trekken. Het slachtoffer hield haar tas vast maar moest deze op een gegeven moment toch loslaten. Hierbij liep zij verwondingen op aan haar handen en rug. Getuigen van de beroving gingen achter de dader aan en konden hem staande houden op de Amundsensstraat.

Hierbij ontstond een kort handgemeen tussen de getuigen en de verdachte. De verdachte kon overgeleverd worden aan de inmiddels gewaarschuwde politie. Het betrof een 19-jarige inwoner van Amersfoort. De tas van het slachtoffer had hij in de buurt weggegooid en werd teruggevonden.