Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-12-2001

Politieberichten district Binnensticht, 10.05 uur
Snelheidscontrole

ZEIST Door de politie werd op 5 december een snelheidscontrole gehouden op de Dijnselburgerlaan. Er werd tijdens de ochtend gecontroleerd, waarbij 625 bestuurders met hun voertuig de radar passeerden. Van dit aantal bleken 59 bestuurders in overtreding te zijn. De hoogst gemeten snelheid was 79 km/h.

GROENEKAN Op woensdagmiddag 5 december werd een snelheidscontrole gehouden op de Koningin Wilhelminaweg. Tijdens de controle passeerden 310 bestuurders met hun voertuig de radarcontrole. Van dit aantal reden 36 bestuurders met hun voertuig sneller dan de toegestane 50 km/h. De hoogst gemeten snelheid was 100 km/h.

Verlichtingscontrole

ZEIST Door de politie werd op woensdagochtend 5 december op de Odijkerweg een controle gehouden op het voeren van verlichting door fietsers. Zeventien fietsers werden bekeurd voor het niet voeren van verlichting c.q. het defect zijn ervan. Tevens werd geverbaliseerd voor foutief parkeren, twee keer en vier keer voor het negeren van het rode licht op de spoorwegovergang.

Aanrijding met paard

BOSCH EN DUIN Op woensdagmiddag 5 december vond een aanrijding plaats op de Vossenlaan tussen een personenauto en een loslopend paard. Het paard liep in een tuin aan de Vossenlaan en liep op een gegeven moment de weg op via een niet afgesloten hek. Het paard liep vervolgens de rijbaan op waar op dat moment een personenauto reed bestuurd door een 40-jarige inwoner van Den Dolder. De automobilist kon een aanrijding met het paard niet meer voorkomen. Het paard overleed ter plaatse. De personenauto raakte zwaar beschadigd.