Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-12-2001

Politieberichten district Heuvelrug, 10.25 uur
Verkeerscontrole

VEENENDAAL Door de politie werd op woensdagmiddag 5 december een verkeerscontrole gehouden op de Groeneveldselaan. Tijdens de controle werden vier bestuurders bekeurd voor het overtreden van de maximum snelheid. De hoogste snelheid was 68 km/h. Vijf bestuurders werden bekeurd omdat ze de verplichte rijrichting niet volgden en er werd een bestuurder bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

Vrachtauto vast onder viaduct

VEENENDAAL Op woensdagmiddag 5 december werd de politie gestuurd naar het viaduct onder de rijksweg A 12 aan de Stationsstraat. Onder het viaduct bleek een vrachtwagencombinatie vast te zitten. Door de vastzittende vrachtwagen ontstond een verkeersopstopping tot in het centrum van Veenendaal. De vrachtwagen moest met behulp van een bergingsbedrijf onder het viaduct vandaan worden gehaald.

Ongeval letsel

VEENENDAAL Op woensdagavond 5 december vond op de kruising Kerkewijk met de Rembrandtlaan een aanrijding plaats tussen twee personenauto`s waarbij drie personen gewond raakten. Een 67-jarige inwoner van Veenendaal reed met zijn auto over de Rembrandtlaan en verleende op de kruising geen voorrang aan een op de Kerkewijk rijdende personenauto. Deze auto werd bestuurd door een 19-jarige inwoner van Veenendaal.

De 67-jarige bestuurder en 2 inzittenden in zijn auto raakten gewond. Door de aanrijding werd een voorin op schoot zittend kind van 1 jaar oud, uit de auto geslingerd. Een 20-jarige inzittende kwam bekneld te zitten op de achterbank van de personenauto en moest door de brandweer worden bevrijd. De drie slachtoffers werden met onder andere hoofd- en nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Ede.