Gemeente Wageningen

rondje Enquête evaluatie hondenbeleid

500 inwoners van Wageningen hebben een enquête ontvangen over het dit jaar ingevoerde nieuwe hondenbeleid. De enquêtes zijn verspreid onder 250 hondenbezitters en 250 niet-hondenbezitters. De gemeente wil graag horen wat bewoners vinden van de nieuwe regels en of de effecten al merkbaar zijn.

De enquête is opgesteld in overleg met de dit jaar opgerichte werkgroep Hondenbeleid. De enquête wordt verwerkt in een evaluatierapport, waarin ook het standpunt van de werkgroep over (de effecten van) de nieuwe regels wordt verwerkt. Daarnaast zijn keuteltellingen gehouden op de uitlaat- en losloopvelden en op openbare plaatsen. Uit deze tellingen moeten blijken hoe intensief de velden worden gebruikt en of in Wageningen nog veel hondenpoep op straat ligt. Aan de hand van de evaluatie wordt bekeken of en waar extra maatregelen nodig zijn.

Indien u een enquête heeft ontvangen, heeft u tot 10 december 2001 de tijd om deze in vullen en met de antwoordenvelop terug te sturen. Via de enquête kunt u uw mening laten horen en de gemeente tips of ideeën geven over hoe het hondenbeleid nog beter kan werken.

Als u vragen heeft over de evaluatie kunt u contact opnemen met de heer Veldman, medewerker van de sector Openbare Werken, tel. 0317-492948.