BOVAG



Bron: Persberichten
Datum: 6-12-2001

---

BOVAG bedingt lage electriciteitsprijzen voor aangesloten bedrijven

BOVAG heeft, met het oog op de liberalisering van de energiemarkt, een contract gesloten met Vattenfall Nederland B.V., dochteronderneming van de gelijknamige Zweedse elektriciteitsmaatschappij. Hierdoor kunnen bij BOVAG aangesloten bedrijven en hun medewerkers vanaf begin volgend jaar zo'n 30 % op de kosten van hun elektriciteitslevering besparen. In totaal kunnen hierdoor zo'n 11.000 bedrijven en 80 000 medewerkers goedkope grijze of groene stroom inkopen. De uitvoering van het project is in handen gelegd van EnergyMatch.

Nog voor de jaarwisseling zullen 135 grote bedrijven onder deze paraplu-overeenkomst een individuele overeenkomst sluiten voor de afname van zg. grijze stroom. In de eerste drie maanden van volgend jaar krijgen de medewerkers van deze bedrijven en vervolgens alle andere bij BOVAG aangesloten ondernemingen en hun medewerkers de gelegenheid eveneens zo'n contract te sluiten. Maar voorzover zij niet voldoen aan de criteria die gelden voor grote ondernemingen, zullen zij zg. groene stroom krijgen. Op basis van het contract dat BOVAG sloot, krijgen zij de groene stroom voor dezelfde lage prijs van de grijze stroom voor grote ondernemingen. Op dit moment kost groene stroom in ons land over het algemeen meestal juist iets meer.

Vanaf 1 januari 2002 wordt de energiemarkt verdergaand geliberaliseerd. Vanaf dan mogen grote bedrijven (met meer dan 3x80 Amp.aansluitwaarde) hun energie kopen van de maatschappij die hen de beste aanbieding doet. Vanaf 1 januari 2004 wordt deze markt opengesteld voor alle ondernemingen en particulieren. Maar op milieuvriendelijke wijze opgewekte stroom mag nu al vrij worden verkocht.

BOVAG is een vereniging van personenauto- en truckdealers, algemene auto-, tweewieler-, caravan-, aanhangwagen-, motorenrevisie-, autoverhuur- en autowasbedrijven, verkeersopleidingen en tankstations. De in totaal zo'n 11.000 bedrijven hebben een gezamenlijke omzet van zo'n 48 miljard euro en bieden werk aan ruim 80 000 mensen.

Vattenfall Nederland BV, gevestigd in Hoofddorp, maakt deel uit van de Zweedse Vattenfall Groep. De Vattenfall groep is één van de toonaangevende energie concerns in de Scandinavische markt. In toenemende mate is Vattenfall ook actief buiten de Scandinavische markt. Recente participaties en overnames in onder meer Duitsland en Polen geven duidelijk blijk van de koers die Vattenfall heeft uitgezet om één van de leidende energiebedrijven in Europa te worden. De hoofdactiviteiten van de Nederlandse vestiging zijn gericht op de handel in elektriciteit en gas (onder meer via de OTC en de APX) en de verkoop van elektriciteit en energiediensten op de vrije elektriciteitsmarkt. Daarnaast focust Vattenfall Nederland zich met name als importeur en producent ook op de groeiende markt voor duurzame energie en CO2 reductie.

De Vattenfall Groep had in 2000 een omzet van 9,5 miljard Euro en een afzet van 164 TWh. Vat. Er werken 35.000 personeelsleden. Vattenfall is gevestigd in 19 landen.

Energymatch is een advies- en bemiddelingsbureau voor de vrije energiemarkt.De onderneming is bekend geworden door de grote landelijke inkoopcollectieven die zij heeft gerealiseerd. Naast het volledig begeleiden van dergelijke inkoopcollectieven verzorgt EM ook individuele advisering wat betreft energieinkoop, -verkoop, verbruiksoptimalisatie, MJA's, duurzame energie, emissies en dergelijke.

---