Provincie Noord-Holland

Persbericht, 5 december 2001

W.J. Kozijn waarnemend burgemeester van de nieuw te vormen gemeente Castricum
De Commissaris van de Koningin in de provincie Noord-Holland, prof. dr. J.A. van Kemenade, heeft na goed overleg met de lijsttrekkers c.q. beoogd fractievoorzitters van de nieuw te vormen gemeente Castricum, de heer W.J. Kozijn benoemd tot waarnemend burgemeester van de nieuw te vormen gemeente Castricum. Die zal met ingang van 1 januari 2002 ontstaan door de samenvoeging van de gemeenten Castricum, Akersloot en Limmen.
Op grond van de procedureregels bij burgemeestersbenoemingen die per 1 augustus 2001 van kracht zijn kan openstelling van de burgemeestersvacature Castricum pas plaatsvinden nadat de raadsleden van de nieuwe gemeente Castricum zijn geïnstalleerd. Deze raadsvergadering is voorzien op woensdag 2 januari 2002. De definitieve invulling van de vacature zal derhalve pas omstreeks juni/juli 2002 afgerond kunnen zijn.
Aangezien er in deze lange periode geen burgemeester zal functioneren is het beleid van de Commissaris van de Koningin om een waarnemend burgemeester van buiten de gemeente te benoemen. De heer W.J. Kozijn is vanaf 16 maart 1987 tot heden burgemeester van de gemeente
's-Graveland. Deze functie zal hij per 1 januari 2002 neerleggen aangezien de gemeente
's-Graveland zal worden samengevoegd met de gemeenten Nederhorst den Berg en Loosdrecht tot de nieuw te vormen gemeente Wijdemeren. De heer Kozijn is geboren op 28 augustus 1940 en is lid van de PvdA. De waarneming gaat in per 1 januari 2002.

Inlichtingen: Peter Heemskerk, bureau Communicatie, tel. (023) 514 40 10