Politiebericht Flevoland: District Zuid 6-12-2001 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

(Brom)fietsenkijkavond Almere
ALMERE De politie houdt volgende week donderdag, 13 december, tussen 19.00 en 21.00 uur een fietsenkijkavond op het hoofdbureau aan de Baljuwstraat. Alle fietsen (ca. 100) en bromfietsen (ca. 12) die in de afgelopen periode in de gemeenten Zeewolde en Almere zijn aangetroffen, staan uitgestald. Mocht u uw (brom)fiets kwijt zijn, kom dan kijken. Neem wel een kopie van uw aangifte mee! Er worden geen (brom)fietsen verkocht.

Keukenbrandje
ALMERE De brandweer heeft woensdagmorgen uit moeten rukken naar de Swingstraat voor een keukenbrandje. De bewoners hadden waarschijnlijk eten op de kookplaat laten staan dat vervolgens in brand is gevlogen. De bewoners waren niet thuis.

Vuurwerk in beslag genomen
ALMERE Een surveillerende agent heeft woensdagmiddag op de Glazeniersstraat drie Almeerse jongens (14, 14 en 15 jaar) staande gehouden omdat zij vuurwerk afstaken. Het resterende vuurwerk, 49 strijkers, is in beslag genomen en onschadelijk gemaakt. Processen-verbaal zijn opgemaakt.

Aanhouding straatroof
ALMERE De politie heeft woensdagmiddag een 17-jarige Almeerder aangehouden voor straatroof. Even daarvoor had de verdachte op de Klavergriend een 36-jarige Almeerder beroofd van zijn tas door de gedupeerde op de grond te duwen. De verdachte is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.