Politiebericht Flevoland: district Noord 6-12-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-53224343

Schade
NAGELE Het viadukt van de A6 bij de Domineesweg liep schade op toen gisterenochtend een vrachtauto met een kraan erop er onderdoor probeerder te gaan. De totale hoogte van het voertuig was hoger dan onder het viadukt door kon.

Aanhoudingen
EMMELOORD Gisteren hield de politie een 17-jarige bromfietser uit Emmeloord aan voor het bedreigen van de politie. Hij was bij een kopstaartbotsing met de auto van een 24-jarige man uit Emmeloord betrokken. De verdachte reed in zuidwestelijke richting over de Werktuigenweg en botste tegen de auto van de 24-jarige die linksaf de Bedrijfsweg inwilde. De politie kwam ter plaatse om de aanrijding op te nemen. Toen de agenten zijn bromfiets voor technisch onderzoek mee wilden nemen naar het bureau, verzette hij zich hier tegen en bedreigde hij de politie mondeling. Hij is daarop aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hij is met een dagvaarding heengezonden. De bromfiets is voor nader onderzoek meegenomen naar het bureau.

LELYSTAD De politie kreeg woensdagnacht een melding van een poging inbraak bij een winkel in de Waagpassage (Gordiaan). Ter plaatse hoorden de agenten dat de verdachte richting het Agoraplein gefietst was. Na een korte achtervolging hielden de agenten de verdachte op de Kamp aan. Hij, een 18-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Zijn fiets is in beslag genomen en ook meegenomen naar het bureau. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

LELYSTAD De politie kreeg woensdagmiddag een melding dat een conducteur op het station bedreigd werd. Na een onderzoek ter plaatse hield de politie een 18-jarige man uit Almere aan voor bedreiging van een 30-jarige conducteur uit Heemskerk. Hij had volgens de aangever onder andere mondeling bedreigd en aanstalten gemaakt om hem te slaan. Volgens zijn verklaring verdedigde hij zich en oplettende omstanders kwamen hem ter hulp. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau waar hij zich hevig verzette tegen de agenten. Hij is toen geboeid overgebracht naar het bureau De Doelen en ingesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Vuurwerk
URK Uit de buurt van de Skuil kwamen woensdagavond knallen. De politie stelde een onderzoek in de omgeving in. In het park vond de politie vuurwerk. Deze is in beslag genomen en meegenomen naar het politiebureau. De agent trof niemand in de buurt van het vuurwerk aan.

Alcohol
DRONTEN De politie controleerde gisterennacht op de Sjees een 45-jarige automobilist uit Biddinghuizen op alcohol. Omdat de agenten vermoedden dat de man alcohol gedronken had, is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar blies hij 305 ug/l (0,69 promille). Hij was al eerder aangehouden voor rijden onder invloed. Proces-verbaal wordt opgemaakt. Met een rijverbod van 2 uur is hij heengezonden.

Brand
LELYSTAD Woensdagmiddag kreeg de politie een melding van een brand in een woning op de Lemmerkade. Ter plaatse kwamen ook brandweer en ambulance. De agenten zagen veel rook uit de woning komen. De brandweer zorgde dat de rook uit de woning geblazen werd. Niemand was in de woning aanwezig en raakte gewond. Vermoedelijke oorzaak van de brand is een kortsluiting in een huishoudelijk apparaat.