Gemeente Eemsmond


Persberichten

Gemeentenieuws week 48

vrijdag 30 november 2001

GEMEENTENIEUWS 29 november 2001

BOUWVERGUNNINGEN
Burgemeester en wethouders hebben positief gereageerd op de meldingen van het bouwvoornemen voor het:
(28 november 2001)

*

bouwen van een berging, Beukenhof 9, Uithuizermeeden
*

bouwen van een blokhut, Botter 24, Uithuizen

Tegen de verleende toestemmingen voor meldingsplichtige bouwwerken kunt u op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet u binnen zes weken na verzending van de vergunning indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 11, 9980 AA Uithuizen. De datum van verzending staat tussen haakjes boven de verleende vergunning. Het indienen van een bezwaarschrift is in principe alleen mogelijk wanneer u rechtstreeks door de genomen beschikking in uw belang bent getroffen. Nadere informatie omtrent de verleende vergunningen en/of het indienen van een bezwaarschrift kunt u verkrijgen in het gemeentehuis te Uithuizen.

INGEKOMEN VERZOEK OM EEN BOUWVERGUNNING
Er is een verzoek om een bouwvergunning ingediend voor het:
*

plaatsen van een buitenreclame, Industrieweg 14, Uithuizen

INGEKOMEN VERZOEK OM EEN SLOOPVERGUNNING
Er is een verzoek om een sloopvergunning ingediend voor het:
*

slopen van twee loodsen, Wadwerderweg 33, Usquert

N.B. Dit betreft een kennisgeving. Er kan pas bezwaar worden gemaakt als burgemeester en wethouders vergunning hebben verleend naar aanleiding van de ingekomen verzoeken.

VERKEERSBESLUITEN

Naar aanleiding van de dorpenronde in Uithuizermeeden en Oosternieland en in het kader van Duurzaam Veilig zijn de volgende verkeersbesluiten genomen:

* Door het plaatsen van het bord model E10(A1) van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV) wordt binnen de bebouwde kom in Oosternieland een zone met een maximumsnelheid van 30 km per uur ingesteld.

* Door het plaatsen van het bord model E10(A1) van bijlage I van het RVV 1990 wordt op de kruising
BattenwegMaarvlietwegOosternielandsterweg, de Oosternielandsterweg tot de bebouwde kom van Oosternieland en de kruising OosternielandsterwegTilwegDen Hoornsterweg een zone met een maximumsnelheid van 60 km per uur ingesteld.
* Door het plaatsen van het bord model E10(A1) van bijlage I van het RVV 1990 wordt op het Lutjewegje te Uithuizermeeden een zone met een maximumsnelheid van 60 km per uur ingesteld.

Indien u het niet eens bent met deze besluiten, kunt u binnen zes weken een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Eemsmond, Postbus 11, 9980 AA Uithuizen

TIJDELIJK VERKEERSBESLUIT
In verband met werkzaamheden aan de riolering is de J. Cohenstraat tussen de Snik en de Brouwerijstraat op woensdag 5 en donderdag 6 december 2001 afgesloten voor alle verkeer. Gedurende de werkzaamheden geldt een stopverbod voor beide zijden van de Havendwarsweg en een gedeelte van de Brouwerijstraat. Het verkeer wordt met borden omgeleid.

TIJDELIJKE GEWIJZIGDE OPENINGSTIJDEN PUBLIEKSBALIE Het gemeentehuis wordt momenteel verbouwd en dat geeft enige overlast. Om die reden zijn de openingstijden van de publieksbalie in het gemeentehuis tijdelijk beperkt. Dit betekent het volgende:
* Vrijdag 30 november 2001 is de Publieksbalie geopend van 9.30 - 11.30 uur. Het gemeentehuis is op de gebruikelijke tijden telefonisch bereikbaar.

* Vanaf maandag 3 december 2001 gelden weer de normale openingstijden.

DORPENRONDE
Tijdens de dorpenronde kunt u met (loco-)burgemeester en wethouders praten over uw dorp. Voor de bijeenkomsten kunt u zelf agendapunten aandragen. Heeft u onderwerpen die u graag aan de orde wilt stellen tijdens de bijeenkomst in uw dorp, laat ons dat dan even weten! U kunt tot een week vóór de bijeenkomst agendapunten aanleveren bij het college van burgemeester en wethouders, t.a.v. mw. K. Bruins, Postbus 11, 9980 AA Uithuizen, (0595) 437597.

Op woensdag 12 december aanstaande bezoekt het college Stitswerd. Locatie dorpshuis Stitswerd. Aanvang: 19.30 uur. U kunt agendapunten aanleveren tot woensdag 5 december 2001.

Verdere planning

Datum
&nbs
p; Plaats

23 januari 2002 Oldenzijl, dorpshuis

30 januari 2002 Kantens, t Schienvat

6 februari 2002 Uithuizen, raadzaal gemeentehuis

Aanvang: 19.30 uur

BEVOLKINGSONDERZOEK BORSTKANKER GEMEENTE EEMSMOND Tot 2 januari 2002 wordt in de gemeente Eemsmond het tweejaarlijkse bevolkingsonderzoek naar borstkanker gehouden. Vrouwen van 50 tot 75 jaar die in de gemeente Eemsmond wonen, krijgen een schriftelijke uitnodiging om deel te nemen aan het onderzoek.

Het onderzoek vindt plaats op 2 locaties:
Uithuizen: van 27 november tot 13 december 2001 staat de onderzoekswagen op de parkeerplaats van het Gemeentebedrijf, Talmaweg te Uithuizen.
Uithuizermeeden: van 14 december 2001 tot 2 januari 2002 staat de onderzoekswagen op het parkeerterrein bij Ranks Meel, Hoofdstraat 176 te Uithuizermeeden.
Het bevolkingsonderzoek naar borstkanker wordt georganiseerd door de Stichting Bevolkingsonderzoek Borstkanker Noord Nederland in samenwerking met de GGD Groningen en het Integraal Kankercentrum Noord Nederland.

BELANGRIJKE DATA EURO
Op 1 januari 2002 is de euro een wettig betaalmiddel, op 28 januari 2002 is de gulden dat niet meer. In de tussenliggende periode (duale fase) kunt u met zowel euro's als guldens betalen. Andere belangrijke momenten rond de introductie van de euro zijn onder meer:

15 oktober - 1 december 2001

De banken houden de 'spaarweken'. U wordt aangemoedigd uw contante spaargeld te storten op een bankrekening.


1 december 2001


Start uitlevering van munten en biljetten aan banken en grote toonbankinstellingen.

14 december (9.00) uur 2001

Op vertoon van de waardebon, die u krijgt toegestuurd, kunt u gratis een eurokit afhalen bij HEMA, Shell, Combi, Rabobank, Postbank, ABN-AMRO Bank, ING Bank, Fortis Bank of GWK. In de eurokit zit één exemplaar van alle acht verschillende Nederlandse euromunten. De waarde van de eurokit is 3,88 ( 8,55).

Ook kunt u pakketten van 25,- ( 11,34) kopen met euromunten. De pakketten zijn onder meer te koop bij banken en winkelketens.

17 december 2001

Ondernemers kunnen de bestelde eurobiljetten bij hun bank ophalen. Ondernemers vinden meer informatie op http:/www.eurofijndistributie.nl

27, 28 en 29 december 2001

Ondernemers ontvangen de bestelde munten.

31 december 2001

Dit is de laatste dag dat u uw eurokit kunt afhalen.


1 januari 2002


U kunt nu betalen met euromunten- en biljetten. U kunt vanaf 0.00 uur alleen nog euro's pinnen en chippen. U mag nog met guldens betalen, maar u krijgt alleen euro's terug.

27 januari 2002

Dit is de laatste dag dat u met guldens kunt betalen.

31 maart 2002

Dit is de laatste dag waarop guldenmunten en biljetten gestort kunnen worden bij de bank. Dit is bovendien de laatste dag dat u buitenlandse biljetten uit andere eurolanden kunt omwisselen.


1 april t/m 31 december 2002


In deze periode kunt u guldenmunten- en biljetten nog omwisselen bij de banken.

Tot 1 januari 2007

U kunt nog guldenmunten inleveren bij de Nederlandsche Bank, tot 1 januari 2032 kunt u bij De Nederlandsche Bank nog guldenbiljetten inleveren.