Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 6-12-2001 Politieberichten district Maastricht (HP 14.30 uur) Donderdag 6 december 2001

Maastricht, rijden onder invloed:
Een 26 jarige inwoner van Maastricht is donderdagmorgen 6 december 2001 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
Een politiepatrouille controleerde donderdagmorgen omstreeks 01.30 uur op de Sint Hubertuslaan te Maastricht de bestuurder van een personenauto. Bij het eerste contact met deze automobilist bleek dat deze naar het gebruik van alcohol rook. Een alcoholblaastest bevestigde het gebruik van alcohol. Aan het politiebureau gaf de uitslag van de ademanalyse een alcoholpromillage aan van 0.9 promille. Tegen de inwoner van Maastricht werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts. Zijn auto diende echter nog 3 uur te blijven staan in verband met het opgelegde rijverbod.

Maastricht, autoinbrekers aangehouden:
Twee inwoners van Maastricht zijn donderdagmorgen 6 december 2001 door de politie aangehouden na een inbraak in een op de Berceusestraat te Maastricht geparkeerde personenauto.
Een getuige waarschuwde de politie donderdagmorgen omstreeks 00.20 uur. De getuige had gezien hoe twee personen in een personenauto inbraken, terwijl een derde op de uitkijk stond. De politie die kort na de melding ter plaatse kwam trof het drietal echter niet meer aan. Wel werd de opengebroken personenauto aangetroffen. Een ruitje van deze auto bleek ingeslagen te zijn. In en rondom de auto lag overal versplinterd glas. De getuige meldde zich ook ter plaatse. Doende met een gesprek met deze getuige kwam een bromfiets met daarop twee personen langsrijden. De getuige herkende deze twee personen als zijnde de autoinbrekers. Na een korte achtervolging kon het tweetal op de Brusselseweg te Maastricht achterhaald en aangehouden worden. Een van beide aangehouden verdachten had een schroevendraaier en een klauwhamer in zijn bezit. In zijn kleding trof de politie ook diverse kleine glassplinters aan. Het tweetal is voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Naar de identiteit van de derde verdachte wordt nog een onderzoek ingesteld.

Maastricht, inbreker aangehouden:
Een 31 jarige inwoner van Maastricht is woensdagavond 5 december 2001 op heterdaad betrapt bij het plegen van een woninginbraak aan de Jekerschans te Maastricht. De bewoners betrapten de inbreker die zich verzette tegen zijn aanhouding. Zij konden hem blijven vasthouden tot de komst van de politie.
De bewoners van de woning aan de Jekerschans te Maastricht hadden hun woning in de loop van de avond verlaten om elders in Maastricht bij familie pakjesavond te vieren. Bij hun terugkomst bij hun woning omstreeks 22.20 uur zagen zij dat op andere plaatsen licht in de woning brandde dan zij hadden aangedaan. Een inbraak werd al vermoed. Terwijl de bewoners en een familielid de woning inspecteerden verliet de inbreker via een raam op de eerste etage de woning. Daarbij verloor hij een aantal juwelen die in de tuin vielen. De bewoners en een familielid konden de inbreker overmeesteren en hem in bedwang houden in afwachting van de komst van de gewaarschuwde politie. De inbreker verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en probeerde op allerlei manieren aan zijn aanhouding te ontkomen. De politie heeft de inbreker aangehouden en voorzien van handboeien overgebracht naar het politiebureau. In de politieauto probeerde de inbreker een aantal eigendommen van de bewoners ongemerkt uit zijn kleding te halen en deze in de politieauto achter te laten. Aan het politiebureau werden in de kleding van de verdachte juwelen aangetroffen afkomstig uit de woning. Hij werd ingesloten voor verder onderzoek. Bij onderzoek van de politie is gebleken dat de verdachte in de woning kon geraken door naar binnen te klimmen via een zolderraam. De woning werd geheel doorzocht en diverse juwelen en een beurs werden daarbij ontvreemd.
De verdachte is inmiddels in verzekering gesteld en zal worden voorgeleid aan de Officier van Justitie te Maastricht. De politie stelt een verder onderzoek in of de verdachte mogelijk de afgelopen weken meerdere inbraken heeft gepleegd in Maastricht en omstreken.

Maastricht, agressieve klant aangehouden:
Een 47 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is woensdagavond door de politie aangehouden nadat hij zich in een supermarkt aan de Scharnerweg te Maastricht misdroeg en daarbij personeel bedreigde. Hij vernielde enkele ruiten o.a. van een toegangsdeur van de supermarkt.
De klant was in de supermarkt aan de Scharnerweg te Maastricht in de koffiecorner koffie aan het drinken. Al dan niet opzettelijk verontreinigde hij de vloer met gemorste koffie en moest van het personeel zijn rommel zelf opruimen. Dat geschiedde ook, waarna de man richting uitgang liep. Een personeelslid bood de vertrekkende man zijn achtergelaten tas aan waarna de man om geheel onbekend reden door het lint ging. Hij schold, tierde en trapte tegen winkelwagentjes van klanten van de supermarkt. De klanten voelden zich erg ongemakkelijk door het gedrag van de man. Deze laatste bedreigde vervolgens ook nog een personeelslid door dreigend te slaan met een broekriem Daarna trapte hij twee ruiten van een toegangsdeur stuk en vervolgens nog een derde ruit, waarna hij het winkelbedrijf verliet. De inmiddels gewaarschuwde politie trof de agressieve klant aan op de parkeerplaats onder een geparkeerde personenauto, waar hij zich voor de politie probeerde te verstoppen. Hij werd aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Tegen hem zal een uitgebreid proces-verbaal worden opgemaakt.
De politie had met de aangehouden verdachte ook nog een appeltje te schillen. Hij werd nog gezocht vanwege drie eerdere bedreigingen onder andere tegen een buschauffeur.