Politiebericht Friesland: Friesland 6-12-2001
Politieberichten van 6/12 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Harlingen: brandstichting tuincentrum opgelost
Met de aanhouding van een 29-jarige inwoner van Joure heeft de politie de brand bij het tuincentrum Siersema aan de Oude Trekweg opgelost. Op donderdag 16 augustus omstreeks 21.00 uur brak brand uit in het tuincentrum. Een groot gedeelte van het tuincentrum brandde toen af. De schade werd geschat op ongeveer 2 miljoen gulden. Het bleek dat de verdachte een brandend c.q niet goed gedoofde sigarettenpeuk in een afvalcontainer met brandgevaarlijk afval had gegooid. Hierdoor ontstond brand. Op donderdag 8 november rook een medewerker van het bedrijf weer een brandlucht in één van de kassen. Er bleek toen dat met een brandende kaars was getracht brand te stichten. Doordat de brandende kaars op tijd werd ontdekt, brak er geen brand uit. Uit het onderzoek kwam naar voren dat een medewerker van het bedrijf hiervoor verantwoordelijk was, hetgeen erin resulteerde dat de man op woensdag 28 november in Joure in zijn woning werd aangehouden. Wat de aanleiding tot de brandstichting is geweest, werd nog niet duidelijk. De verdachte, die nog vast zit, heeft inmiddels een gedeeltelijke bekentenis afgelegd.

Makkum: diefstal motor
Woensdag tussen 20.00 en 23.15 uur werd bij café/restaurant aan de Holle Poarte een motor, merk BMW Enduro, kleur blauw, voorzien van het kenteken EL-CS-30 (Duits kenteken)gestolen. De nieuwwaarde van de motor bedraagt f 16.000.- De eigenaar, een 31-jarige inwoner van Haren, heeft aangifte gedaan.

Sneek: aanrijding met gewonde
Donderdag omstreeks 07.45 uur vond op de Kanaalstraat een aanrijding plaats tussen een bromfietser en een fiets. De fietser, een 22-jarige inwoner van Sneek, reed zonder verlichting in de richting Sneek. In een bocht van de weg ter hoogte van het Vinea-gebouw kwam de fietser frontaal in botsing met een bromfietsster, een inwoonster van Sneek (leeftijd niet bekend), die uit tegenovergestelde richting naderde. De bromfietsster werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Burgum: inbraak school
Van woensdag op donderdag werd ingebroken in een school aan de H.W. van Glinstrastraat. Een schuifraam werd opengebroken. Ieder lokaal in de school werd bezocht. Uit de school zijn 12 processoren van Pc`s, 2 cd-spelers, 2 monitoren, 1 toetsenbord en een scanner weggenomen. In de school werden diverse kasten opengebroken. Een medewerker van de school, een 60-jarige inwoner van Gytsjerk, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: inbraak auto
Afgelopen nacht werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Robert Kochstraat. De rechter achterruit van de auto werd ingeslagen. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaar, een 56-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272