Gemeente Hoogeveen

Nieuws
---

6 december 2001

Wethouder Holtrop reikt vrijwilligersprijs uit

Wethouder Holtrop reikt morgen, vrijdag 7 december, de 'Lokale Vrijwilligersprijs 2001' uit. Hij doet dit namens het Lokaal Comité Vrijwilligers. Het gaat dit jaar om een speciale prijs, ter gelegenheid van het feit dat 2001 is uitgeroepen tot het Internationaal Jaar van de Vrijwilliger. In andere jaren is de onderscheiding voor een individuele vrijwilliger. Dit jaar zijn uitsluitend groepen genomineerd. Het zijn:


* Vrijwilligers van het dorpshuis De Vuurkorf in Nieuweroord

* De Hoogeveense Verkeersbrigadiers
* Werkgroep en begeleiders van Het Keerpunt (organisatie die
dagbestedingsactiviteiten organiseert)
* Vrijwilligers van De Zonnebloem (organisatie voor ziekenbezoek)
* Begeleiders van het gehandicaptenelftal van voetbalvereniging HZVV

De prijs bestaat uit een sculptuur van glaskunstenaar Cees van Olst, een oorkonde en een cheque van ¤ 2.000,--. Het geld moet worden besteed aan een goed doel in het Hoogeveense vrijwilligerswerk. De uitreiking is in theater De Tamboer in Hoogeveen tijdens een feestavond voor vrijwilligers en -organisaties.

Blijk van waardering

Met de prijs wil het Lokaal Comité Vrijwilligers haar waardering voor het vrijwilligerswerk tot uitdrukking brengen. De kwaliteit van de samenleving is voor een belangrijk deel afhankelijk van de vrijwillige inzet van mensen. Vrijwilligers spelen een onmisbare rol in onze lokale samenleving en zijn ook van groot belang bij het instandhouden van de voorzieningen die de gemeente haar burgers biedt. Het comité hanteert daarom de slogan
'Vrijwilligerswerk, niet te koop en onbetaalbaar!'

In het Lokaal Comité Vrijwilligers zitten de gemeente en organisaties die veel met vrijwilligers werken. Het comité telt ongeveer tien leden en staat onder voorzitterschap van wethouder Holtrop.

© Copyright Gemeente Hoogeveen