Ingezonden persbericht

test e-mailbereikbaarheid bij Nederlandse breedband internet leveranciers

4ACC®

PERSBERICHT -- 06-12-01 --

Onafhankelijk onderzoeksbureau 4ACC® heeft zojuist een onderzoek afgerond naar de kwaliteit en snelheid van e-mailafhandeling in de breedband markt. Daartoe is een steekproef van 13 Nederlandse leveranciers van breedband internettoegang (snel internet via de kabel of via ADSL) genomen waaronder Chello (UPC), Versatel, BabyXL, Novaxess en Mxstream (KPN).

Igo Trampe, Commercieel Manager van 4ACC®: "In concreto zijn twee zaken gemeten, namelijk de snelheid en de kwaliteit van terugsturen van een door 4ACC gestuurd e-mailbericht".


1. Snelheid
Hierin werd duidelijk gevraagd om in het kader van het onderzoek het ontvangen bericht terug te sturen. Per bedrijf zijn 3 e-mailberichten verstuurd in een periode van 4 weken. Hierbij zijn 2 tijden per e-mailbericht gemeten: het moment dat 4ACC® de e-mail verstuurde en het moment waarop 4ACC® een persoonlijk antwoord (e-mailbericht) terugkreeg.


2. Kwaliteit
Hiervoor is naar elk bedrijf 1 e-mailbericht gestuurd, met daarin een commerciële vraag, en met het duidelijke verzoek om te bellen naar een telefoonnummer. Dit bericht was uit naam van een fictief bedrijf/persoon; hierdoor konden bedrijven niet weten dat het om een onderzoek ging. Voor het resultaat is beoordeeld of de vraag is beantwoord en is de snelheid van terugbellen in kaart gebracht. Ook hierbij zijn twee tijden gemeten (versturen/ontvangen zie snelheid.)

Het rapport bevat enkele opvallende conclusies:

- Het e-mailbericht met het verzoek om zo spoedig mogelijk te bellen omdat men geïnteresseerd is in afname van een dienst(!) is in 6 van de 13 gevallen niet conform de wens van de prospect opgevolgd. In 5 gevallen kreeg men een e-mailbericht in plaats van telefoongesprek en in 1 geval is er zelfs nooit gereageerd.

- Maar liefst 33% van alle e-mails om de snelheid te testen, zijn nooit beantwoord.

- Winnaar van zowel het snelheids- als kwaliteitsonderzoek, is de relatief onbekende business to business ADSL provider bbeyond (www.bbeyond.nl).
- De bedrijven die "alle" berichten voor het snelheidsonderzoek binnen 4 uren beantwoorden zijn achtereenvolgend: 1. bbeyond (www.bbeyond.nl) 2. Versatel (www.versatel.nl) 3. BaByXL (www.babyxl.nl) 4. Easynet (www.easynet.nl)

Het volledige rapport is GRATIS te downloaden:
http://results.breedband.e-response.info.

4ACC® is een onafhankelijk onderzoeksburo, dat de e-mail- en telefonische bereikbaarheid van bedrijven en instellingen onderzoekt. Voor meer informatie over het onderzoek kunt u contact opnemen dhr. Igo Trampe op telefoonnummer (0)30-6934545. Of bekijk www.4acc.nl.

4ACC®
G. van Seijstlaan 57 - Zeist
Postbus 744, 3700AS Zeist - Netherlands
t: 31 (0)30-6934545, f: 31 (0)30-6934540

EINDE PERSBERICHT