Gemeente Steenbergen

Locatie jeugdhonk Dinteloord

De stichting Aveda heeft in het verleden activiteiten georganiseerd in het jeugdhonk Dinteloord. Het jeugdhonk staat aan de Dorus Rijkersstraat in Dinteloord, bij zwembad Aquadintel. De stichting Aveda heeft helaas haar werkzaamheden neergelegd.

Het gemeentebestuur verzoekt verenigingen / instellingen die in het belang van de Dinteloordse jeugd activiteiten ontwikkelen en het jeugdhonk hiervoor een geschikte ruimte vinden, contact op te nemen met de gemeente, afdeling Welzijn, tel (0167) 543434. Wij zien uw reactie graag tegemoet.

---

Er komen acht euromunten en zeven eurobankbiljetten

munten biljetten

1 eurocent 5 euro

2 eurocent 10 euro
5 eurocent 20 euro
10 eurocent 50 euro
20 eurocent 100 euro
50 eurocent 200 euro

1 euro 500 euro

2 euro


---

Op woensdag 19 december 2001 om 09.00 uur houdt de commissie voor de behandeling van bezwaar- en beroepschriften voor de gemeente Steenbergen een hoorzitting in vergaderkamer 21 van het stadskantoor aan de Westdam 22 te Steenbergen. Op de agenda staan de volgende bezwaarschriften.

Een bezwaarschrift van mevrouw G. Minderhout-Gelten betreffende het besluit van burgemeester en wethouders om op basis van de Wet Voorzieningen Gehandicapten geen bijdrage te verstrekken in de kosten verbonden aan onderhoud en reparatie van de traplift in haar woning.

Een bezwaarschrift van mevrouw H.A. Jansen-Nieuwland betreffende het besluit van burgemeester en wethouders waarbij zij onder oplegging van een dwangsom werd aangeschreven het met het bestemmingsplan strijdige gebruik van het perceel op de hoek Bloemendijk / Smallendijk te beëindigen.

Een bezwaarschrift van de familie Horst betreffende het besluit van burgemeester en wethouders waarbij het verzoek om leerlingenvervoer per taxibusje werd afgewezen.

Een bezwaarschrift van de Woningstichting Dinteloord betreffende het besluit van burgemeester en wethouders bestuursdwang toe te passen met betrekking tot de verwijdering van huisraad van de openbare weg na een woningontruiming aan de Trompstraat 2 te Dinteloord. De indieners van het bezwaarschrift maar ook andere belanghebbenden horen. De bezwaarschriften en eventuele verdere op de zaak betrekking Brandveilig gebruik bouwwerken

Sinds 1992 zijn op grond van van de gemeentelijke bouwverordening een aantal gebouwen verplicht een gebruiksvergunning te hebben. Hierin is tot voor kort (ook landelijk) een passief beleid gevoerd. Na de gebeurtenissen in Volendam zijn alle gemeenten door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties verplicht een actief beleid inzake de brandveiligheid te gaan voeren.

Ook onze gemeente ontkomt daar niet aan en zal een een actiever beleid voeren ten aanzien van het brandveilig gebruiken van bouwwerken. Om die reden is per 1 december 2001 de heer R. van den Kieboom in dienst getreden als medewerker gebruiksvergunningen. Het is de bedoeling dat de ontstane achterstanden binnen enkele jaren zullen worden weggewerkt.

De bouwwerken welke volgens de bouwverordening een gebruiksvergunning moeten hebben zijn bouwwerken met het gebruik, waarin:
* meer dan vijftig personen tegelijk aanwezig zullen zijn, anders dan in een één- of meergezinshuis:

* bedrijfsmatig de stoffen die in de Regeling Bouwbesluit materialen zijn omschreven als brandbaar, brandbevorderend en bij brand gevaar opleverend;

* aan vijf of meer personen bedrijfsmatig of in het kader van verzorging nachtverblijf zal worden verschaft;
* aan tien of meer kinderen jonger dan twaalf jaar, of aan meer dan tien lichamelijk en/of geestelijk gehandicapten dagverblijf zal worden verschaft;

* prostitutie wordt uitgeoefend, waarin vijf of meer personen tegelijk aanwezig kunnen zijn:

* alle gebouwen bij op basis van het reken/beslismodel beheersbaarheid van brand de compartimentsgrootte is bepaald oftewel brandcompartimenten groter zijn dan 1.000 m².

Voor het aanvragen van een gebruiksvergunning zijn leges verschuldigd welke variëren van bouwwerken met een oppervlakte kleiner dan 150 m² 560,42 (f 1.235,-) tot zeer grote bouwwerken met een oppervlakte van 4.000 m² 2266,63 (f 4.995,-) aan leges.

Vooruit lopend op de gebruiksvergunningen zijn alle horeca bedrijven deze week geïnformeerd over de brandveiligheidseisen met name tijdens de feestdagen. Het gaat hierbij onder andere over de beperkingen voor het aanbrengen van kerstversieringen en vrijhouden van de (uit)nooduitgangen.

Voor informatie ten aanzien van brandveiligheid kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de commandant brandweer de heer C.P. Hagenaars tel. (0167) 543434

---

De komt er aan
let op voor oud geld!


1 januari aanstaande is het zover, dan is de euro een feit en mede daarom gaan we massaal onze (oude) biljetten en munten uitgeven danwel bij de banken inwisselen (tot 28 januari kunnen wij er nog mee betalen in de winkels).

In veel laatjes en kastjes worden soms ook nog oude briefjes en munten gevonden die niet meer geldig zijn, dit geldt voor zowel Nederlands als buitenlands geld.

Helaas zullen sommige mensen proberen, veelal onbedoeld, deze briefjes en munten nog uit te geven en als u de ontvanger bent kan dat voor u vervelende gevolgen hebben.
Daarom: let op voor oud geld.

---
Verordeningen
Burgemeester en wethouders delen mede dat de raad van de gemeente Steenbergen op 29 november 2001 heeft vastgesteld.
- de 1e wijziging van de Verordening brandweerrechten 2001;
- de 2e wijziging van de Verordening forensenbelasting 1998;
- de 2e wijziging van de Verordening hondenbelasting 1998;
- de 4e wijziging van de Legesverordening 2001;
- de Verordening Afvalstoffenheffing 2002;

- de Verordening Reinigingsrechten 2002;

- de Verordening Lijkbezorgingsrechten 2002.
Deze verordening treedt in werking op de eerste dag na de datum van bekendmaking en heeft als ingangsdatum van heffing 1 januari 2002. Het besluit wordt opgenomen in het gemeenteblad. De verordening ligt kosteloos ter inzage bij het secretariaat (Kaaistraat 47) en bij de afdeling Financiën (Westdam 22). Een ieder kan op verzoek tegen betaling van f 0,10 per pagina een afschrift verkrijgen van het genoemde besluit.
Commissie ABZ/M ma 10 december

* Verordening op het raadgevend correctief referendum.
* Aanvullend subsidievoorschot Stichting Ouderenwerk Steenbergen.
* Verordening onroerend-zaak belastingen 2002 en de verordening belasting op roerende woon- en bedrijfsruimten 2002.
* Bergbezinkbassin centrum / Vesting Noord.
* Opheffing gemeenschappelijke regeling Bestuursacademie Zuid Nederland.

Raadsvergadering: do 20 december
za 8 dec: jaarconcert Volharding in 't Cromwiel te Steenbergen. Info tel 567522.
zo 16 dec: rommelmarkt in dorpshuis Siemburg te Kruisland. Info tel 532485.
za 15 dec t/m zo 6 jan: bezichtiging kerststal 't Drie Vierde, Julianastraat / Wilhelminastraat Steenbergen. Info tel 565038. Laatste aanpassing uitgevoerd op: donderdag 06 december 2001 .