Persbericht

Rotterdam, 6 december 2001

Toepassingsmogelijkheden van multimediazuilen op universiteiten aanzienlijk uitgebreid
Info Pinnacle sluit samenwerking met Integrand

Info Pinnacle heeft onlangs een samenwerking gesloten met Stichting Integrand Nederland. Integrand is een non-profit organisatie die bemiddelt tussen academische studenten en bedrijven voor stage- en afstudeeropdrachten. Info Pinnacle ontwikkelt onder de naam Yourfuture.tv bedrijfsfilms met arbeidsmarktinformatie voor studenten. Door de samenwerking tussen Info Pinnacle en Integrand kunnen studenten via Yourfuture.tv zich niet alleen oriënteren op hun carrière maar ook op stage- en afstudeerplaatsen.

Olaf Lawerman van Info Pinnacle meent dat door de samenwerking met Integrand de toepassingsmogelijkheden van Yourfuture.tv aanzienlijk zijn uitgebreid. "Studenten moeten zich snel op de arbeidsmarkt kunnen oriënteren en willen graag inzicht hebben in mogelijke stage- en afstudeerplaatsen. De huidige generatie studenten is het meest ontvankelijk voor beeldende informatie zoals films. De multimediazuilen fungeren nu echt als 'linking pin' tussen student en praktijk. Dat is precies wat ik voor ogen had toen ik een jaar geleden met mijn bedrijf ben begonnen."

Volgens Joris Schönberger, voorzitter van Integrand, is Yourfuture.tv een prima kanaal om Integrand dichterbij de student te brengen. "We zijn weliswaar fysiek op elke universiteit gevestigd, maar via de multimediazuilen zijn we nog gemakkelijker bereikbaar. Bovendien vergroten we hiermee onze functionaliteit als matchmaker tussen studenten en de praktijk en de naamsbekendheid van Integrand onder de studenten."

Integrand is een landelijke non-profit organisatie die bemiddelt tussen academische studenten enerzijds en bedrijven en instellingen anderzijds. Integrand realiseert jaarlijks ongeveer 600 bemiddelingen. Met een bestand van 40.000 bedrijven en meer dan 5.000 studenten is Integrand de grootste intermediair van academische studenten die op zoek zijn naar praktijkervaring en extra bagage.

Info Pinnacle heeft voor studenten een nieuwe mogelijkheid ontwikkeld om op een eenvoudige manier inzicht te krijgen in een groot aantal verschillende werkgevers. Onder de naam Yourfuture.tv geeft Info Pinnacle op universiteiten en hogescholen niet alleen zakelijke informatie van bedrijven en instellingen, maar via multimediazuilen ook inzicht in de verschillende bedrijfsculturen. Uit onderzoek is gebleken dat met name deze culturele aspecten bepalend zijn bij de keuze voor een werkgever. Naast de multimediazuilen distribueert Info Pinnacle de bedrijfsfilms ook via CD-roms, digicards en binnenkort via internet. Info Pinnacle is binnen een jaar uitgegroeid tot een bedrijf met tien mensen en een omzet van 2 miljoen gulden. Directeur Olaf Lawerman (26) is onlangs door LiveWIRE gekozen tot de beste jonge ondernemer van 2001.