Euronext Brussels

Persberichten - 06/12/2001

Deceuninck tekent leverancierscontracten voor meer dan 32 miljoen euro

Hooglede-Gits, 5 december 2001 - Deceuninck, wereldwijd producent van kunststof-raamsystemen en bouwprofielen, heeft een exclusief leverancierscontract getekend met drie van de grootste raamproducenten in het Verenigd Koninkrijk: Shepley Window Systems, Select Window & Door Systems en Affordable Windows. De overeenkomst bepaalt dat Deceuninck deze drie bedrijven zal voorzien van een exclusieve serie raam- en deurprofielen. De waarde van de contracten bedraagt meer dan 32 miljoen euro over de periode van vijf jaar.

Shepley Window Systems Co Ltd. is gevestigd in Manchester. Het bedrijf levert aan de handelsmarkt en produceert vandaag de dag meer dan 3500 ramen per week. Het akkoord zal in eerste instantie een deel van die productie vervangen, maar voor de volgende jaren wordt een aanzienlijke groei verwacht. Het vijfjarige contract heeft een waarde van ca. 16 miljoen euro. Shepley wordt erkend als de marktleider op het vlak van ramen voor de handel, met een omzet van ongeveer 29 miljoen euro.

Select Window & Door Systems is gevestigd in Maldon, in het zuidoosten van Engeland. Deze vooraanstaande fabrikant, die op dit moment een verkoopcijfer van 11 miljoen euro realiseert, werkt reeds nauw samen met Status Systems, de dochteronderneming van Deceuninck in het noorden van Engeland. Dankzij het nieuwe contract met Deceuninck Ltd. (Calne) wordt hun engagement met de producten van Deceuninck versterkt. Momenteel vervaardigt Select 1200 ramen per week. Het bedrijf heeft de ambitie om aanzienlijk te groeien in 2002. Het nieuwe contract zal naar schatting goed zijn voor ten minste 8 miljoen euro gespreid over vijf jaar.

Affordable Windows is gevestigd in Lancashire, in het noorden van Engeland. Het bedrijf heeft een verkoopcijfer van ca. 13 miljoen euro. Deceuninck hoopt de samenwerking met deze klant als dusdanig uit te bouwen zodat zijn huidige volume van ca. 1000 ramen per week aanzienlijk kan worden verhoogd. Met het contract is een minimumbedrag van 8 miljoen euro over vijf jaar gemoeid.

De drie bedrijven werken met Deceuninck in het kader van de zogenaamde Aanpak Grote Klanten (Large Customer Approach). Deze unieke klantenstrategie op lange termijn is ontwikkeld in de marge van de traditionele klantenaanpak. Dit garandeert een directe respons op de wijzigende behoeften inzake PVC-profielen van een snel opkomende sector binnen de markt van de raamfabrikanten. Exclusiviteit op grote schaal wordt ontwikkeld voor de grotere fabrikanten, terwijl de meer gespecialiseerde, traditionele fabrikanten exclusieve steun krijgen om hun vooraanstaande positie op de markt te blijven garanderen.

Deceuninck Ltd. en Status hebben als doelstelling nauw samen te werken met alle klanten. Wij willen hen helpen om hun activiteiten verder uit te bouwen en marktopportuniteiten te maximaliseren. De herziening van de administratieve en operationele infrastructuur in hun extrusiefabriek te Calne heeft hen toegelaten om een dubbele aanpak in te voeren en een evenwichtig engagement te verkrijgen, aldus Clement De Meersman, CEO van Deceuninck.

Deceuninck is een geïntegreerde groep van wereldformaat, gespecialiseerd in compoundering, ontwerp, ontwikkeling en extrusie van kunststofsystemen en profielen voor de bouwindustrie en de recyclage daarvan. Het bedrijf is actief in 32 landen, beschikt over 20 filialen (productie en/of verkoop) en telt wereldwijd 1686 medewerkers, waarvan ongeveer 540 in Hooglede-Gits. Deceuninck is nummer drie in zijn sector wereldwijd en realiseerde een geconsolideerde omzet van 339,6 miljoen euro in 2000.

Bron: Deceuninck
Provider: Euronext Brussels