Ingezonden persbericht


Adobe After Effects 5.5 breidt creatieve mogelijkheden voor motion graphics en visuele effecten uit

Nieuwe tools verhogen de productiviteit en bieden geavanceerde media-integratie

Amsterdam, 6 december 2001 - (NASDAQ: ADBE) Adobe Systems Incorporated, marktleider op het gebied van network publishing, kondigt vandaag Adobe* After Effects* 5.5 aan, een nieuwe versie van de bekroonde software voor motion graphics en visuele effecten van het bedrijf. Met een indrukwekkende set nieuwe functies helpt After Effects 5.5 de gebruikers hun creatieve mogelijkheden uit te breiden, de productiviteit te verhogen en met meer types media te werken dan ooit tevoren.

Adobe After Effects 5.5 biedt stimulerende nieuwe functies waarmee nauwkeurig beheer mogelijk is, zoals meervoudige views, gekleurde schaduwen, glas-in-lood lighting en de geavanceerde 3D renderer voor het creëren van elkaar kruisende lagen. Veelzijdige import- en outputopties, inclusief Advanced RealMedia export en integratie met Maya® van Alias|Wavefront en 3ds max(tm) van Discreet bieden de gebruiker meer flexibiliteit. Bovendien ondersteunt After Effects 5.5 aanvullende 16-bit per channel bestandsformaten, inclusief Maya IFF, RPF, SGI en QuickTime. Of het nu gaat om het creëren van motion graphics of om visuele effecten voor film, digitale video, multimedia of het web, met After Effects 5.5 beschikken ontwerpers over een complete set tools voor een flexibele en betere workflow.

"Voor ontwerpers en andere professionals die met visuele effecten werken, is het van essentieel belang dat zij tijdens het werk direct resultaten zien," aldus Loren Olson van Rhonda Graphics. "After Effects wordt steeds beter in termen van gestroomlijnde workflow en directe creatieve feedback-After Effects 5.5 is sneller dan ooit tevoren."

"Wij bij Alias| Wavefront vinden het geweldig dat onze klanten, die zowel After Effects als Maya gebruiken, nu gemakkelijk met beide programma's kunnen werken en 3D cameragegevens direct kunnen uitwisselen met After Effects," aldus Andrew Pearce, manager van de Maya technologie voor Alias|Wavefront. "Deze nauwe integratie van toonaangevende producten binnen de branche bespaart onze professionals tijd en geld en maakt After Effects tot een geweldige tool voor gebruikers van Maya."

After Effects 5.5 verhoogt de productiviteit verder met ingebouwde ondersteuning voor Mac OS X en optimalisatie voor Windows XP en Pentium 4. Het nieuwe Effects Palette helpt de gebruiker effecten te beheren en toe te passen met acht nieuwe effecten, zoals onder andere Color Stabilizer*, Advanced Lightning*, Grid en Roughen Edges. After Effects 5.5 blijft een nauwe integratie bieden met Adobe Premiere®, Adobe Photoshop® en Adobe Illustrator® voor het van begin tot het einde produceren van professionele resultaten van topkwaliteit. Als extra bonus is Zaxwerks 3D Invigorator Classic* opgenomen in het After Effects 5.5 productiepakket, waardoor de gebruiker 2D artwork in 3D elementen kan veranderen zonder de After Effects-omgeving te verlaten (*Geldt uitsluitend voor het productiepakket).

Adobe kondigt eveneens de Adobe Digital Video Collection 6.0 aan, waarin nieuwe versies van Adobe After Effects en Adobe Illustrator® zijn opgenomen, evenals Adobe Premiere® 6.0 en Adobe Photoshop® 6.0-software. Met deze krachtige set tools kan met forse besparingen digitale video van professionele kwaliteit worden geproduceerd voor film, video, multimedia en het web. De Digital Video Collection is verkrijgbaar als standaard- en als productiepakket.

Prijzen en verkrijgbaarheid
Adobe After Effects 5.5 is naar verwachting met ingang van het eerste kwartaal van het kalenderjaar 2002 leverbaar. De Engelstalige versie is verkrijgbaar voor Euro 799,-/NLG 1.760,-/BEF 32.232 voor het standaardpakket en Euro 1.869,-/NLG 4,119,-/BEF 75.395 voor het productiepakket.

Upgrades van After Effects 5.0 kosten Euro 119,-/NLG 262-/BEF 4.800 voor zowel de standaard- als de productieversie. Gebruikers die willen upgraden van de standaardversie naar de productieversie dienen naar verwachting Euro
1.059,-/NLG 2.333,-/BEF 42.720 te betalen en ontvangen daarvoor eveneens Zaxwerks Invigorator Classic. Het Adobe DV Collection productiepakket is verkrijgbaar voor euro 1.499,-/NLG 3.303,-/BEF 60.470 en omvat eveneens Zaxwerks 3D Invigorator Classic.

Franse, Duitse en Japanse versies zijn naar verwachting tegelijk met de Engelse versie leverbaar. De genoemde prijzen zijn gebaseerd op de verwachte detailhandelsprijzen en kunnen variëren. Aanvullende prijsinformatie is online beschikbaar via .

Grace Period
Klanten die de vorige versie van Adobe After Effects (After Effects 5.0) hebben aangeschaft op of na 3 november, hebben recht op een gratis upgrade naar Adobe After Effects 5.5. De periode waarin met recht heeft op deze gratis upgrade, de zogenaamde grace period, loopt van 3 november tot 90 dagen na shipment van het betreffende product.

Aanvullende informatie over Adobe After Effects 5.5 en overig PR-materiaal van Adobe vindt u on line in de Adobe-perskamer op .

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe Systems Incorporated (www.adobe.com , www.adobe.nl , www.adobe.be) is opgericht in 1982 en bouwt bekroonde softwareoplossingen voor Network Publishing, inclusief web, e-paper, print, video, draadloze en breedbandtoepassingen. Haar tools op het gebied van graphic design, imaging, dynamische media en authoring stellen klanten in staat visueel rijke en betrouwbare content te creëren, beheren en leveren. Het hoofdkantoor van Adobe is gevestigd in San Jose, Calif., en het bedrijf is de op twee na grootste PC software-organisatie in de VS, met jaarlijkse inkomsten van meer dan $1,2 miljard.

###

© 2001 Adobe Systems Incorporated. Alle rechten voorbehouden. Adobe, het Adobe-logo, After Effects, Premiere, Photoshop en Illustrator zijn ofwel gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Adobe Systems Incorporated in de Verenigde Staten en/of andere landen. Microsoft en Windows zijn ofwel gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Macintosh is een handelsmerk van Apple Computer, Inc., gedeponeerd in de VS en andere landen. Maya is een gedeponeerd handelsmerk van Silicon Graphics, Inc., exclusief gebruikt door Alias|Wavefront, een divisie van Silicon Graphics Limited. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaars. Speciale aanbiedingen en genoemde prijzen zijn uitsluitend verkrijgbaar in de Verenigde Staten en Canada. Alle prijzen zijn weergegeven in Amerikaanse dollars en zijn exclusief BTW en verzendkosten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Wilmer Heck
Account Executive
Text 100 Public Relations
Global Technology Public Relations

Van Diemenstraat 164 - 166
1013 CN Amsterdam
The Netherlands
Tel: +31 20 530 4349
E-mail: wilmerh@text100.nl
URL: www.text100.com