Gemeente Woerden

Brandpreventie tijdens de feestdagen

Het einde van het jaar nadert met rasse schreden. In veel bedrijven en instellingen zijn de voorbereidingen voor de komende feestdagen in volle gang. De sfeervolle aankleding die in veel gevallen wordt gebruikt, kan soms een verhoogd brandgevaar met zich meebrengen. Er zijn producten die het verhoogde brandgevaar eenvoudig en efficiënt kunnen reduceren.

Juist tijdens de feestdagen wordt regelmatig een beroep gedaan op de uitrukdienst van de brandweer. Vaak omdat er vooraf niet is nagedacht over het brandgevaar van sfeervolle versieringen zoals kerstbomen, kaarsen en kerststukjes. Wist u dat producten gemaakt van hout, papier, karton, stro en textiel nagenoeg onbrandbaar worden door behandeling met een impregneermiddel? Zelfs uiterst brandbare, synthetische stoffen kunnen zodanig bewerkt worden, dat er geen angst meer hoeft te bestaan voor brand.

Veel van deze impregneermiddelen kunt u zelf aanbrengen, mits u de gebruiksaanwijzing goed opvolgt. Er zijn dus geen hoge kosten aan het brandveilig maken verbonden.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de afdeling preventie van de brandweer Woerden, telefonisch bereikbaar onder nummer (0348) 412597.

Prettige en veilige feestdagen toegewenst!