Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 6-12-2001 Politiebericht S.F.B
Donderdag, 6 december 2001

S.F.B. Roermond

Persbericht S.F.B.
Door de afdeling Opsporing van het SFB UOSV regio Zuid werd op dinsdag 4 december 2001 in verband met vermoedelijke uitkeringsfraude aangaande een arbeidsongeschiktheidsuitkering AAW / WAO alsmede het valselijk opmaken van urenregistraties behorend bij de administratie van een kit- en voegafdichtingsbedrijf afkomstig uit Sittard, een ondernemersechtpaar in Sittard aangehouden en in het belang van het onderzoek in het districtsbureau van de Regiopolitie Sittard in verzekering gesteld.

In dit onderzoek werd tevens onderzocht of er mogelijk sprake was van enige strafrechtelijke betrokkenheid van de holding van het bedoelde kit- en voegbedrijf dat eveneens in Sittard gevestigd is.

Het betrokken ondernemersechtpaar, dat woonachtig is in Belgie, zou gedurende de periode 1995 tot en met heden geen danwel opzettelijk onjuiste gegevens aan het SFB hebben verstrekt zodat ten onrechte een arbeidsongeschiktheidsuitkering aan de 53-jarige man werd verstrekt. Na verhoor legden beiden een volledige bekentenis af. Het totale nadeel bedraagt ongeveer fl. 100.000,-. Het SFB zal uiteraard dit bedrag van betrokkenen volledig terugvorderen.

NOOT VOOR DE PERS (