Ingezonden persbericht

Hoi,

Hierbij stuur ik de programma gegevens voor december van het ACU in Utrecht.

Vrijdag 7
Ska-disco met live: Beans, Scrum En BBK

Beans bestaat uit 4 enthousiaste gozerts uit Ede en omgeving en zijn sinds 1996 bezig met muziek maken. Ze begonnen met het coveren van Rancid, Operation Ivy en Choking Victim, maar na een tijdje kwamen er eigen nummers. In 1999 kwam de eerste cd uit 'Weapen er eigen nummers. In 1999 kwam de eerste cd uit 'Weap ons of the Weak' en in 2000 de tweede cd 'C'mon, Get it on' Ze hebben nu een contract lopen bij I Scream Records en we hopen dat ze nog veel meer vette albums gaan uitbrengen!! Scrum is een nieuwe band die net als Beans uit de omgeving van Ede komt. Ook zij maken Ska-punk. Het is hun eerste optreden in het ACU, dus we zijn erg benieuwd. De derde band heet BBK (Barto Braat Kommando) en komen net zoals Scrum en Beans uit Eden. Ze zijn een 4-mansformatie die punk met hardcore en oi invloeden spelen. Hun missie is punk spelen en dat zo fijn mogenlijk te doen Aansluitend natuurlijk de voetjes van de vloer op de plaatjes van dj Danskin & Skameleon

Aanvang: 22:00 * Entreé: 10,-

Zaterdag 8
De Pit met live: Her Enchantment, Cerberus en Serenade Of Darkness

Her Enchantment bestaat reeds sinds '94, ze spelen melodieuze doommetal, oftewel een heavy mix tussen death en gothic. Cerberus maken donkere fantasiemetal met invloeden uit folk, klassieke metal, bombastisch, melodieus. Serenade of Darkness maken volgens bastisch, melodieus. Serenade of Darkness maken volgens eigen zeggen een nieuw soort symfonische black/doommetal met grunter en zangeres. Het belooft een sfeervol avondje... Met dank aan het Black Label Management.

Aanvang: 21:00 * Entreé: 10,-

Zondag 9
Hardcore Matinee met: Forstella Ford, Los Asesinos..., Quetzal, Dodewaard

Dodewaard is sterk beïnvloed door de nieuwe band van Niels van Doorn, dit collectief heeft - het is overigens nog niet bekend of zij met de Al Queda te maken heeft - tot doelstelling een muzikaal equivalent van kernfusie tot onversneden Nielscore te verhefvalent van kernfusie tot onversneden Nielscore te verhef fen. XXX-fossiele brandstoffen go! Los Asesinos de la Superficialidad kan het beste omschreven worden als een kruising tussen Merel en Swiz. Dus vrij lichte gitaren, een clean geluid en verstaanbare zang. De naam van de band verwijst naar de oppervlakkigheid die zich manifesteert in de huidige maatschappij en hoe zij daar dus vanaf willen (asesinos.dus), de teksten zijn in het Spaans, Portugees, Engels en Nederlands. Twee leden hebben overigens ook nog in Office Killer gespeeld. Quetzal bestaat uit 4 leden. Hun muziek is harmonieus, melodieus met intense zanglijnen, die een contrasterende laag vormen met het geluid van viool en cello die tussen de fragiele gitaarlijnen doorgaan. Forstella Ford kan het best omschreven worden als een kruising tussen Policy of Three en Hail Mary. Mooie melodie'n, afgewisseld met vrij ruige erupties. Ze slagen er in om hun overwegend lange nummers erg spannend te houden door een lange en afwisselende opbouw te gebruiken. Ze hebben al veel uitgebracht, maar net nieuw is een lp op het 'hotte' label Levelplane. Hiernaast brengt Flowerviolence binnenkort een elplane. Hiernaast brengt Flowerviolence binnenkort een discografie-lp uit.

Aanvang: 15:00 * Entreé: 10,-

Dinsdag 11
Film/infoavond: "Death of a Nation" van Max Stahl

Stichting Vrij Oost Timor i.s.m. Filmhuis Pasthéi. Over het bloedbad in Santa Cruz, Oost Timor (12-11-1991) & 10 jaar later Op 12 november is het precies 10 jaar geleden dat Indonesische militairen het vuur openden op een vreedzame demonstratie bij Santa Cruz in Oost Timor. Door de toevallige aanwezigheid van internationale pers, gingen de beelden van dit bloedbad de wereld ovee pers, gingen de beelden van dit bloedbad de wereld over. Met name de schokkende videobeelden van de Britse journalist Max Stahl leverden een doorbraak na bijna twee decennia stilte in de internationale gemeenschap ten aanzien van de misdaden tegen de mensheid door het Indonesische leger. Oost Timor is sinds eind 1999 onafhankelijk van Indonesie, maar de opdrachtgevers en daders van deze massamoord zijn nooit officiee aangewezen en berecht. Sterker nog, hetzelfde militaire geweld wordt ook ingezet op de Molukken, Atjeh en West Papua ondanks veel internationale lukken, Atjeh en West Papua ondanks veel internationale protesten tegen deze straffeloosheid. Er is na de video toelichting op de huidige situatie en wederopbouw in Oost Timor door mensen van Stichting Vrij Oost Timor in Utrecht.

Ingezonden persbericht