Politiebericht Den Bosch 6-12-2001
Politiebericht district Den Bosch

POLITIE TEVERGEEFS IN ACTIE (s-Hertogenbosch)

Woensdagmiddag is in een woning aan de Sint Willibrordusstraat in s-Hertogenbosch een 16-jarige jongen aangehouden voor mishandeling van zijn moeder. De moeder wilde in eerste instantie aangifte (klachte) doen van de mishandeling. Zij zou volgens haar zeggen al vaker door de jongen mishandeld zijn. Op het bureau besloot zij echter toch geen klachte tegen haar zoon te doen. De jongen is daarop in vrijheid gesteld.

SINTERKLAASCADEAUS GESTOLEN (s-Hertogenbosch)

Woensdagavond is voor een woning aan de Eimeren in s-Hertogenbosch een zak met Sinterklaascadeaus weggehaald. De bewoner zette zelf de zak voor de deur en een buurman zou op de deur bonzen. Toen er echter niets gebeurde ging de bewoner even kijken en zag dat de cadeaus gestolen waren. Zijn buurman had niet gebonsd omdat er niets voor de deur stond. De kinderen die in spannende afwachting waren van het bezoek van de Sint en zijn Pieten raakten overstuur. De bewoner stelde zijn kinderen gerust en wist via een shop bij een tankstation toch nog wat cadeaus te bemachtigen. Van de daders ontbreekt elk spoor.

AUTO-INBREKERS BEDREIGEN VROUW (s-Hertogenbosch)

Woensdagmiddag hebben twee auto-inbrekers op een bromfiets op de Helftheuvelpassage in s-Hertogenbosch een voorbijgangster bedreigd. Het tweetal vernielde de ruiten van een geparkeerde auto en namen o.a. een notebook en een GSM weg. De vrouw wilde de gegevens van de bromfiets van de daders opschrijven maar werd verbaal bedreigd door het tweetal. Zij liep daarop door. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met telefoonnummer 0900-8844.

BOSSCHENAAR NA OPGEVEN VALSE NAAM ALSNOG AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

Woensdagmiddag is een 35-jarige Bosschenaar alsnog aangehouden voor het opgeven van een valse naam bij een snelheidsovertreding. Op 25 september jl. reed de verdachte met te hoge snelheid over de Zandzuigerstraat in s-Hertogenbosch en kreeg een bekeuring. Achteraf bleek dat hij een valse naam had opgegeven. Uit onderzoek is de werkelijke identiteit van de man komen vast te staan. Hij is daarop aangehouden en ingesloten.

DOORRIJDEN NA AANRIJDING (s-Hertogenbosch)

Woensdagavond is de geparkeerde auto van een 25-jarige Bossche voor haar woning op de Boschveldweg in s-Hertogenbosch aangereden. De dader reed door zonder zijn identiteit bekend te maken. De auto liep schade op aan de linkerachterzijde.

VERZOORZAKER GELUIDSOVERLAST WEGGELOPEN UIT PSYCHIATRISCH ZIEKENHUIS (s-Hertogenbosch)

Van woensdag op donderdag veroorzaakte een 30-jarige bewoner van de Fleringen in s-Hertogenbosch behoorlijke geluidsoverlast. De man bleek die avond te zijn weggelopen uit een psychiatrisch ziekenhuis. Hij is aangehouden en teruggebracht. De bewoner bleek zijn stereoapparatuur midden in de nacht op vol vermogen te hebben gezet en was vervolgens aan de wandel gegaan. Omdat er niemand thuis was, tikten agenten een raampje in en namen de apparatuur inbeslag. Enige tijd later troffen zij de 30-jarige man op straat aan. Uit onderzoek bleek dat de man woensdagavond was weggelopen uit een psychiatrisch ziekenhuis. Hij is daarop aangehouden en teruggebracht.

VOETGANGER ZEER ERNSTIG GEWOND BIJ AANRIJDING MET VRACHTAUTO (s-Hertogenbosch)

Donderdagmorgen is een 53-jarige Bosschenaar op de Bruistensingel in s-Hertogenbosch ernstig gewond geraakt bij een aanrijding met een trekker met oplegger bestuurd door een 26-jarige vrachtwagenchauffeur uit Venray. Het slachtoffer is vermoedelijk plotseling zonder uit te kijken enkele tientallen meters voor de vrachtwagencombinatie de weg opgelopen. De vrachtwagenchauffeur probeerde uit te wijken maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. Het slachtoffer is in zorgwekkende toestand overgebracht naar het Carolusziekenhuis en is in de loop van de dag overgebracht naar het AZU in Utrecht.