Euronext Brussels

Persberichten - 06/12/2001

Omega Pharma krijgt de laatste maanden een hoog aantal dossiers aangeboden in verband met potentiële acquisities en partnerships

Vermits verschillende dossiers zeer interessant zijn, acht het management van Omega Pharma het waarschijnlijk dat een aantal van deze dossiers op korte en middellange termijn kunnen afgerond worden. Met deze achtergrond streeft Omega Pharma een kapitaalverhoging via private plaatsing naar nationale en internationale institutionele beleggers na. De uitgifteprijs zal naar verwachting dicht bij de huidige koers liggen. BNP Paribas en Petercam zijn joint lead manager en Bank Degroof is co-lead manager.

Deze kapitaalverhoging zal Omega Pharma in staat stellen zijn strategie, als belangrijkste Europese OTC consolidator versneld te realiseren.

Door het groot aantal acquisitie-mogelijkheden is een hoge selectiviteit mogelijk. Alleen dossiers die perfect passen in de core-business van Omega Pharma (producten en teams naar apothekers en tandartsen in West-Europa) komen in aanmerking.

Voorrang wordt gegeven aan de mid-size-acquisities, met name een overnameprijs tussen 5 en 20 Mio Euro; dergelijke overnames stellen Omega Pharma in staat om in meerdere landen of divisies een belangrijke verdere invulling van het business-plan te verwezenlijken, zonder het globale risico-profiel van de groep te verhogen.

Alleen dossiers met zowel een onmiddellijk relutief effect als een hoog potentieel aan synergieën en efficiëntievoordelen zullen uitgevoerd worden.

Door al deze elementen heeft de Raad van Bestuur van Omega Pharma er alle vertrouwen in dat de eventuele kapitaalverhoging gevolgd zal worden door een regelmatige newsflow.

Deze kapitaalverhoging is geen openbaar beroep op het spaarwezen in België. Een minimum investering van 250 000 Euro per investeerder is vereist. Enkel institutionele investeerders kunnen inschrijven.

Dit persbericht is geen aanbod tot verkoop van, of een uitnodiging ter onderschrijving of aankoop, van aandelen (de "Aandelen") van Omega Pharma nv (de "Vennootschap") in de Verenigde Staten. De Aandelen mogen niet worden aangeboden, verkocht of geleverd in de Verenigde Staten of aan of voor rekening of genot van personen uit de Verenigde Staten (zoals zulke begrippen zijn gedefinieerd in Regulation S onder de United Stated Securities Act van 1933, zoals aangepast (de "Securities Act")), tenzij geregistreerd onder de Securities Act, of in overeenstemming met een vrijstelling van zulke registratie. De Aandelen zijn niet en zullen niet geregistreerd worden onder de Securities Act. Enig publiek aanbod van de Aandelen in de Verenigde Staten kan enkel worden gedaan mits een prospectus welke gedetailleerde informatie over de Vennootschap en haar management, alsmede financiële verklaringen, bevat.

Bron: Omega Pharma
Provider: Euronext Brussels