Partij van de Arbeid

Den Haag, 6 december 2001

PvdA organiseert de week

'Een land waar mensen willen wonen'

PvdA-kamerleden bezoeken Den Haag

Het gaat in de politiek over visie, dromen en daadkracht. Daarom organiseert de PvdA in de week voorafgaand aan het verkiezingscongres op 14 en 15 december in Amsterdam de themaweek 'Een land waar mensen willen wonen'. Onder anderen Wouter Bos, Eveline Herfkens, Willem Vermeend, Tineke Netelenbos, Jeltje van Nieuwenhoven Jeroen Dijsselbloem en Sharon Dijksma nemen in het kader van deze week deel aan werkbezoeken en debatten in Den Haag, Almere, Leiden en Utrecht.

De week 'Een land waar mensen willen wonen' vormt het sluitstuk wat betreft themaweken in aanloop naar het verkiezingscongres. Politici laten plekken zien die ze aanspreken, die verbeterd moeten worden en waar ze willen wonen! Dat registreren ze zelf met camera's.

De werkbezoeken

Op de Dag van de rechten van de mens, maandag 10 december, brengen de PvdA-kamerleden 03-leen Barth, Peter van Heemst, Thanasis Apostolou, Desiree Duijkers, Frans Timmermans en Judith Belinfante een bezoek aan Den Haag.

Om 10.00 uur brengt de delegatie een bezoek aan het Internationaal Tribunaal. Dit onderdeel is besloten en derhalve niet toegankelijk voor de pers.

De PvdA-ers brengen om 13.00 uur een bezoek aan het Mondriaan College, Brouwersgracht 50. Na een rondleiding vindt een gesprek plaats met nieuwkomers over de ervaringen die zij hebben met de Taalschool inburgering nieuwkomers.

Aansluitend loopt de delegatie naar Vluchtelingenwerk, Hooftskade 87-88. Hier gaan de PvdA-ers rond 14.00 uur in gesprek met asielzoekers en houders van een verblijfsvergunning voor (on)bepaalde tijd.

Om 15.00 uur brengen de kamerleden een bezoek aan het Anti Discriminatie Bureau (ADB), Riviervismarkt 2 te Den Haag. Het ADB geeft een presentatie over het werk dat zij verrichten en de projecten waarmee ze bezig zijn.

Het werkbezoek wordt om 17.00 uur afgesloten in de Oude Gevangenpoort, Buitenhof 33. Hier bezoeken de PvdA-ers een tentoonstelling van Amnesty International met als thema de rechten van de mens.



Partij van de Arbeid