Grootste vrijstaande adventskalender ter wereld opnieuw geopend in Leipzig: "Kalenderwedstrijd" opnieuw van start

Grootste vrijstaande adventskalender ter wereld opnieuw geopend in Leipzig: "Kalenderwedstrijd" opnieuw van start

Leipzig, Duitsland - Naast de jaarlijkse kerstmarkt zorgt in Leipzig ook de, met zijn 875 m2 grootste vrijstaande adventskalender ter wereld, voor een echte kerststemming. Sinds 1 december opent men dagelijks om 17 uur één van de driedimensionale, 2 x 3 m grote kalendervensters. De toeschouwers worden vanaf 16.30 u vergast op een cultureel verrassingsprogramma in de geopende ramen.

De kalender, die in 1997 voor de eerste maal werd gebouwd door de toeristische dienst van de stad Leipzig (Leipzig Tourist Service e.V. (LTS)), is nog steeds de grootste vrijstaande adventskalender ter wereld en werd in die hoedanigheid ook voorgedragen voor het Guinness Book of Records. Navolging door andere steden - de LTS ontving reeds geschikte aanvragen - kan enkel mits overleg, vermits de Leipzig adventskalender bij het Duitse patentbureau (Deutsche Patentamt) werd ingediend.

Net zoals de vorige jaren onstond ook de voorbije dagen weer een heuse "kalenderwedstrijd". Ook andere steden beroemen zich er immers op de grootste adventskalender te hebben.

Maar al deze adventskalenders zijn zogenaamde "huiskalenders" die noch vrijstaan, noch kunnen verplaatst worden. Hierbij worden door de initiatiefnemers de ramen van het stadhuis of andere gebouwen op originele wijze omgebouwd tot adventskalender.

In het Guinness Book of Records staan drie verschillende rubrieken m.b.t. adventskalenders: 1.) de kleinste adventskalender (Verlag arsEdition), 2.) de grootste huiskalender (bevindt zich momenteel in Gengenbach) en 3.) de grootste vrijstaande adventskalender (in Leipzig). Een "kalenderstrijd" is daarom helemaal niet nodig, vermits het gaat om verschillende categoriën in het Book of Records. Verheugen wij ons op een adventstijd van rustige bezinning !

ots original text: Leipzig Tourist Service
Beschikbaar op internet: http://www.newsaktuell.be

Meer info:
Leipzig Tourist Service e.V., R.-Wagner-Straße 1, D - 04109 Leipzig Tel. +49(0)341-7104-260, Fax: +49(0)341-7104-276
e-mail: lipsia@aol.com, Internet: www.leipzig.de

Leipzig Tourist Service e.V., Richard-Wagner-Straße 1, 04109 Leipzig

Foto beschikbaar op:
http://www.newsaktuell.be/f/story.htx?nr=200002232&action=bigpic&att=200000172