Wolters Kluwer NV

Wolters Kluwer nv
6 december 2001

Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders stemt in met wijzigingen in de statuten van Wolters Kluwer

Mevrouw A.J. Frost benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen

Wolters Kluwer nv maakt bekend dat de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders, die vandaag in Amsterdam is gehouden, het voorstel om de statuten te wijzigen heeft aangenomen. Door de statutenwijziging wordt de vrijwillige toepassing van de zogeheten structuurregeling afgeschaft en worden certificaten van aandelen volledig royeerbaar (omwisselbaar in gewone aandelen). De wijzigingen worden in de eerste helft van 2002 van kracht. De aandeelhouders hebben verder met instemming gereageerd op de benoeming van mevrouw A.J. (Jane) Frost (44, Britse nationaliteit) tot lid van de Raad van Commissarissen.

Structuurregeling
Wolters Kluwer nv past momenteel de zogeheten structuurregeling op vrijwillige basis toe. De thans goedgekeurde statutenwijziging maakt een einde aan deze vrijwillige toepassing. Redenen hiervoor zijn de algemene ontwikkelingen op het gebied van corporate governance, het in toenemende mate internationale karakter van Wolters Kluwer en het advies van de SER (Sociaal Economische Raad) inzake het functioneren en de toekomstige opzet van de structuurregeling.

Onder de huidige structuurregeling benoemt de Raad van Commissarissen zijn eigen leden en de leden van de Raad van Bestuur. De Algemene Vergadering heeft slechts het recht om kandidaten voor te dragen of bezwaar tegen een voorgenomen benoeming aan te tekenen. Door de statutenwijziging krijgt de Algemene Vergadering de bevoegdheid tot het benoemen van leden van de Raad van Commissarissen en leden van de Raad van Bestuur. Een ander gevolg is dat de Algemene Vergadering in plaats van de Raad van Commissarissen de bevoegdheid krijgt om de jaarrekening vast te stellen.

Volledig royeerbare certificaten van aandelen
Voor ongeveer 95% van de geplaatste gewone aandelen in het kapitaal van de vennootschap zijn certificaten van aandelen uitgegeven. Mede met het oog op de recente ontwikkelingen op het gebied van corporate governance wordt de beperkte omwisselbaarheid van certificaten in gewone aandelen (tot maximaal 2% van de geplaatste gewone aandelen) afgeschaft. Voortaan zijn certificaten volledig royeerbaar. Dit houdt in dat certificaathouders hun certificaten onbeperkt in gewone aandelen kunnen omwisselen.

Mevrouw A.J. Frost benoemd tot Commissaris
Met de benoeming van mevrouw A.J. Frost wordt verder gestalte gegeven aan de internationalisering van de Raad van Commissarissen van Wolters Kluwer. Gezien haar ruime internationale commerciële ervaring, met name op het gebied van marketing, is mevrouw Frost een versterking voor de Raad. Op dit moment is zij directeur van Greystones Consultancy. Eerder was zij verantwoordelijk voor Corporate Marketing bij de BBC en stond zij aan de basis van de bekroonde corporate promo van de BBC, Perfect Day. Voordat mevrouw Frost in dienst trad bij de BBC was zij werkzaam bij de Koninklijke Shell Groep. Zij was bij Shell verantwoordelijk voor de internationale marketing van het Shell merk. Mevrouw Frost studeerde aan de universiteit van Cambridge en heeft een graad in geschiedenis. Ze is aangesloten bij het Chartered Institute of Marketing.

Vanaf vandaag bestaat de Raad van Commissarissen van Wolters Kluwer nv uit: H. de Ruiter (voorzitter, Nederlandse nationaliteit), J.V.H. Pennings (plaatsvervangend voorzitter, Nederlandse nationaliteit), A.H.C.M. Walravens (Nederlandse nationaliteit), N.J. Westdijk (Nederlandse nationaliteit), K.A.L.H. van Miert (Belgische nationaliteit) en mevrouw A.J. Frost (Britse nationaliteit).