Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Persbericht

'GSM-BOM'-project wint Politie Innovatie Prijs 2001

Het project 'GSM-BOM' van het politiekorps Amsterdam-Amstelland is winnaar van de Politie Innovatie Prijs 2001. De prijs bestaande uit een bronzen beeldje van de kunstenaar Jits Bakker en een waardecheque van f 25.000,- is vandaag in Ede uitgereikt tijdens een conferentie over onder meer procesmanagement in de praktijk.

Volgens de jury is het GSM-BOM-project 'allereerst en vooral een project dat echt innovatief is, het is creatief en slim bedacht. Het is een klein en fijn project en daarmee zeer goed overdraagbaar aan de andere politiekorpsen. De gekozen vorm van communicatie naar de doelgroep door middel van flyers en media-aandacht spreekt aan. Ook sluit het project aan bij de problematiek van de toegenomen berovingen op straat in Amsterdam'. De jury heeft geconstateerd dat name de preventieve werking van het project is aangetoond. Straatroof waarbij diefstal van de GSM het doel is, is gedaald van 75% naar ruim 40%.

Naast het 'GSM-BOM'-project had de jury uit in totaal 36 inzendingen het gezamenlijke praktijkexperiment TOPIC (Talent Ontwikkeling Politie Intercultureel Communiceren) van de korpsen Utrecht, Amsterdam-Amstelland en Hollands-Midden en het project Digitaal dossier Tolteam van het korps Twente genomineerd.

Noot voor de redactie,