Politiebericht Venlo 6-12-2001
Mediabericht 6 december (Laatste berichten 17.25 uur)

Roermond Growshop ontruimd

ROERMOND De politie heeft vanmiddag een growshop ontruimd, waarbij twee mannen zijn aangehouden. Een grote hoeveelheid hennepplanten, Nederwiet, hashish en een geldbedrag werd bij de doorzoeking in beslag genomen. Als resultaat van onderzoek en naar aanleiding van tips heeft het Roermondse drugsoverlast-team van de politie vanmiddag om 14.00 uur in aanwezigheid van een officier van justitie een pand in de Maalbroek geruimd. In het pand is een growshop gevestigd, waar aanwijzingen waren van een hennepplantage. Bij de doorzoeking werden 1600 planten aangetroffen, een hoeveelheid van ongeveer 5 kg. Nederwiet als eindproduct en plakken hashish met een totaalgewicht van
1 kg. Ook trof de politie her en der in het pand een geldbedrag aan van totaal 26.000 gulden. De twee eigenaren van de shop, een 53-jarige man uit Melick en zijn 22-jarige zoon werden aangehouden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Ten aanzien van de bedrijfsactiviteiten in het pand zal de gemeente waarschijnlijk bestuurlijke maatregelen treffen.

Regio Snelheidscontroles

PANNINGEN Op het industrieterrein heeft de politie een controle uitgevoerd op de ter plaatse geldende snelheid van 50 km/u. Van de 294 passerende voertuigen reden er 43 te hard met als hoogste snelheid 84 km/u.

MEIJEL Een controle op de Kalishoek heeft vanmorgen een viertal processen-verbaal opgeleverd. Er passeerden 20 voertuigen het meetpunt en 81 km/u werd als maximumsnelheid genoteerd, terwijl 50 km/u de limiet is.

HEEL Bij de controle op de Napoleonsweg is vanmorgen de snelheid van 2196 voertuigen gecontroleerd. Er reden 98 bestuurders harder dan de toegestane 50 km/u.

HELDEN - Een controle op de Roggelseweg heeft vanmorgen 54 processen-verbaal opgeleverd. Er passeerden 556 voertuigen het meetpunt en 77 km/u werd als maximumsnelheid genoteerd, terwijl 50 km/u de limiet is.

Roermond - Verkeerscontrole

ROERMOND Bij een controle op verlichting van fietsers heeft de politie vandaag met name de schoolgaande jeugd van het Bisschoppelijk College aangesproken op niet werkende fietsverlichting. De agenten controleerden op diverse locaties in Roermond en verbaliseerden 20 maal verkeersdeelnemers van verschillende aard. Vijf fietsers kregen een verbaal voor hun niet werkende lampen, zes automobilisten gebruikten hun gordel niet en vijf parkeerden in strijd met de regels. Daarnaast werden nog vier diverse verbalen uitgeschreven.