Euronext Brussels

Persberichten - 06/12/2001

VPK Packaging Group treedt toe tot de Europese Alliantie Eurobox

VPK Packaging Group deelt haar verwachtingen voor 2001 mee

Eurobox

VPK Packaging Group is verheugd haar toetreding tot de Europese Alliantie Eurobox te kunnen melden.

Eurobox, een vereniging van onafhankelijke golfkartonproducenten, streeft ernaar, door samenwerking op Europees vlak, de efficiënte werking van haar leden te verhogen. Deze samenwerking bestaat enerzijds in het bevorderen van de uitwisseling van technische en operationele ervaringen en anderzijds in het delen van expertises op het vlak van het ontwerpen van nieuwe verpakkingsvormen en het toepassen van nieuwe productietechnieken.

Daarnaast biedt Eurobox pan-Europese leveringen aan internationale klanten aan. Negen internationale groepen die samen 48 golfkartonfabrieken in 15 Europese landen exploiteren, zijn lid van Eurobox.

De leden brengen jaarlijks meer dan 1 miljoen ton golfkarton op de markt, wat een gezamenlijke omzet, specifiek in golfkarton, vertegenwoordigt van meer dan 1,3 miljard EUR.

Verwachtingen van VPK voor 2001

VPK Packaging Group verwacht in 2001 een omzet van ongeveer 360 mio te realiseren, wat een stijging vertegenwoordigt van meer dan 10 % in vergelijking met 2000.

De groei van het bedrijfsresultaat en van de nettowinst zal in verhouding hoger liggen dankzij het tot maturiteit komen van de belangrijke investeringen van de voorbije jaren.

De impact van de groeivertraging van de wereldeconomie in 2001 werd goed opgevangen door een efficiënt voorraadbeheer, een verhoogde productiviteit en kostenbesparende maatregelen.

2002

De economische analisten gaan ervan uit dat de vraag naar papier en verpakking zich slechts zal herstellen tegen eind volgend jaar.

Ook voor VPK Packaging Group zal het in het jaar 2002 een uitdaging zijn de resultaten van 2001 te evenaren.

Hierbij kan ze alvast steunen op haar sterke financiële positie, haar gunstige investeringsstrategie en het defensief karakter van haar activiteit.

VPK Packaging Group is een, op Euronext Brussels genoteerde, snelgroeiende, geïntegreerde, industriële groep, actief in de sector van de kartonnen transportverpakkingen en dit via een aantal specifieke activiteiten zoals de productie van en handel in golfkarton, massief karton en kartonnen hulzen.

VPK Packaging Group heeft 25 vestigingen in 5 landen en telt meer dan 2.300 medewerkers.

Bron: VPK Packaging Group Provider: Euronext Brussels