Euronext Brussels

Persberichten - 06/12/2001

BRANTANO - gerangschikt bij de 200 beste kleine ondernemingen

BRANTANO - gerangschikt bij de 200 beste kleine ondernemingen

Forbes Global selecteerde Brantano in haar lijst met 200 beste kleine ondernemingen. Deze lijst bevat ondernemingen van over de hele wereld met uitzondering van deze uit Noord Amerika. Samen met Afrifina was Brantano de enige Belgische onderneming die in deze lijst voorkwam.

Om als onderneming geselecteerd te kunnen worden, gelden volgende selectiecriteria: beursgenoteerd zijn, een jaaromzet hebben van minder dan 500 miljoen US$ en een sterke track record van winstgevendheid, omzetgroei, winstgroei of schitterende vooruitzichten daaromtrent kunnen voorleggen.

De top 200 van dergelijke ondernemingen stelde Forbes Global samen na een doorlichting op winstgevendheid, winstgroei en omzetgroei en een rondvraag bij fondsbeheerders, ondernemers, bankiers en aandelenanalisten georganiseerd. De lijst met de 200 beste ondernemingen kan gevonden worden op de website: http://www.forbes.com/global/2001/1029/036tab_4.html.

Forbes Global is het zusterblad van Forbes North American, die de financieel economische actualiteit over de hele wereld met uitzondering van Noord Amerika volgt.

De Belgische Groep Brantano is gespecialiseerd in de distributie van schoenen, sportschoenen en nevenartikelen. Brantano is momenteel actief in 8 landen: België, Luxemburg, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Denemarken, Bahrein, de Verenigde Arabische Emiraten en Qatar.

Brantano werd op 16 juni 1997 op de Beurs van Brussel genoteerd.

Bron: Brantano
Provider: Euronext Brussels